smiley collega

Waarom je collega’s geen smileys moet sturen

Je kent het vast: je bent in een prima humeur en je wil een vrolijke touch geven aan dat mailtje naar je collega dus plak je een smiley achter de laatste regel. Het lijkt zo onschuldig en positief, maar dat is het toch niet zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Onprofessioneel

Smileys ondermijnen de kwaliteit van je e-mail en komen onprofessioneel over. “Onze resultaten tonen dat een smiley in een werkmail, in tegenstelling tot een echte glimlach, helemaal geen menselijke warmte overbrengt en zelfs de perceptie van uw professionele competentie aantast”, aldus dr. Ella Gilkson van de Israëlische Ben-Gurion Universiteit.

Minder competent

Samen met de Universiteit van Haifa en de Universiteit van Amsterdam liet ze 549 deelnemers uit 29 landen werkgerelateerde e-mails lezen van vreemden met af en toe een smiley erin. Ze moesten de teksten beoordelen op warmte en professionele competentie. Een smiley maakte niet dat de afzender warmer over kwam, wel vond men hem professioneel minder competent.

Vrouw?

Ook bleek dat de deelnemers gedetailleerder en grondiger antwoordden als de mail geen smiley bevatte, alsof ze de e-mail dan serieuzer namen en meer bereid waren informatie te delen. Tenslotte gingen de proefpersonen er sneller van uit dat de mails met smileys door een vrouw waren geschreven.

Het is maar dat je het weet 😉

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.