we hebben allemaal een type

Waarom je altijd op een bepaald type valt? Zo zit het!

Een brunette, een lolbroek, behoorlijk gespierd of een creatieve muzikant: we claimen allemaal wel eens een ‘type’ te hebben waar we op vallen. Het zou zomaar kunnen dat je exen verdacht veel vergelijkbare eigenschappen of uiterlijkheden hebben. Uit onderzoek is gebleken dat je in relaties inderdaad vaak voor hetzelfde type gaat, maar op een andere manier dan jij denkt.

Overeenkomsten

De universiteit van Californië onderzocht meer dan 1000 heterokoppels die op dat moment nog samen of juist uit elkaar waren. Wat bleek: bij veel mensen hadden de huidige en ex-partners vaak dezelfde fysieke kenmerken. Ook waren er overeenkomsten tussen achtergronden in religie, onderwijs en intelligentie.

Omgevingsfactoren

Volgens de onderzoekers komt dit niet per se door een aantrekkingskracht voor een bepaald type persoon. Het heeft wél te maken met je omgeving. We zijn vaker in dezelfde situaties met dezelfde soort mensen. Dat komt door onze eigen keuzes: waar we wonen, waar we uitgaan, waar je sport, enzovoorts.

Liefdevolle plekken

Als je veel op een bepaalde plek komt, is de kans groter dat je daar mensen leert kennen met wie je uiteindelijk een relatie krijgt. De mensen die in één omgeving zijn, worden vaak beïnvloed door dezelfde factoren. Je hebt dus wel degelijk een bepaald type, maar dat is gebaseerd op je eigen omgeving.

Relatie materiaal?

Ook bleek dat mensen het moeilijk vinden om onderscheid te maken tussen partners waar je beter casual mee kan daten en partners die relatiemateriaal voor een langere periode zijn. Die vriendin die eeuwig single lijkt te zijn, is blijkbaar beter in het opspeuren van mannen met wie ze casual kan daten. En de altijd-in-een-relatie vriendin van de groep is beter in het uitzoeken van man geschikt voor een relatie.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.