leven is niet saai

Waarom is het leven zo saai?

We leven in een drukke wereld en zijn daarbij ook nog constant aan het zoeken naar wegen om ons leven meer opwindend te maken. Waar we ons echter in vergissen is dat niets doen altijd saai is. Dat iets saai voelt komt door herhaling, routine en luiheid. Dus elke activiteit die iets nieuws toevoegt en iets stimuleert overstijgt saaiheid.

Waarom is het leven zo saai?

Wanneer we vaak het zelfde doen, gaan mensen hun leven saai vinden. Mensen hebben echt geen last van het niets te doen hebben, maar meer van veel zaken doen die geen bevrediging geven. Daarom is het belangrijk uit te vinden bij welke dingen die jij doet je gelukkig wordt. Omdat we allemaal verschillend zijn, zal het bij iedereen weer anders zijn wat geluk brengt.

Voor jou van belang

Maak dus voor jezelf een lijstje met wat voor jou van groot belang is. Zaken waar jij als persoon blij van wordt en wat jouw leven meer af maakt. Wanneer jouw werk jou bijvoorbeeld isoleert, probeer dan meer sociaal te doen en meer actief. Ben jij juist door je werk heel druk, dan vind je het misschien juist prettig daarbuiten alleen iets te ondernemen.

Routine veranderen

Waar we dus naar op zoek moeten zijn activiteiten die meer doen dan ons uit bed halen en ons onze tijd laten vol maken. We hebben activiteiten nodig die onze routine veranderen en onze hersenen stimuleren. Dat is de enige sleutel om uit te vinden wat ons echt gelukkig maakt.

Genoegdoening en blijdschap

Wanneer we deze basis behoefte negeren om gestimuleerd te worden, dan zijn we geneigd minder ons zelf minder fit te voelen, minder in het leven te staan en minder gelukkig. De basis van psychologie is namelijk dat activiteiten die onze wensen en verlangens tegemoet komen zullen leiden tot genoegdoening en blijdschap.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.