kat tinder

Waarom is een kat een leuke huisgenoot?

Veel singles kiezen ervoor om een kat als huisgenoot te nemen. Het grappige is wel dat de redenen om tot dat besluit te komen, uiteenlopen. Vrouwen kiezen vooral voor een kat als huisdier vanwege het hoge knuffelgehalte en het feit dat ze een kat vooral verterend schattig vinden. Single mannen blijken soms een heel andere reden te hebben om een kat in huis te nemen.

Ze hebben goed begrepen dat vrouwen katten schattig vinden. Juist daarom kiezen ze voor een kat, zodat ze zelf ook beter in de smaak zouden vallen. Een ander voordeel van een kat in huis is dat het een relatief eenvoudig te onderhouden huisdier is. Zeker als je het dier een kattenluikchip geeft, zodat het zelf in en uit kan lopen wanneer het wil.

Goed voor de gezondheid

Onderzoek heeft uitgewezen dat het hebben van een kat als huisdier goed is voor de gezondheid van de mens. Althans, als je een liefhebber van katten bent, natuurlijk. Maar waarom is een kat dan zo gezond voor je?

· Een kat heeft een positief effect op het humeur van de mensen. Daardoor ontstaan minder vaak gevoelens van depressiviteit.
· Met een kat in huis voelen mensen zich minder snel eenzaam. Uit onderzoek blijkt dat het effect hetzelfde is als een bezoek van een goede vriend of vriendin.
· Katten nemen een deel van de eventueel aanwezige stress weg. Stress is een belangrijke veroorzaker van bijvoorbeeld hart- en vaatziekten.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Genoeg redenen dus om een kat in huis te halen. Katten vinden het over het algemeen plezierig om bij mensen in de buurt te zijn, maar ze kunnen ook prima zonder jouw aanwezigheid. Het is dus geen probleem om af en toe eens een dag van huis te zijn. Zolang er voldoende voer en vers drinkwater beschikbaar is, weet de kat zich wel te vermaken. Vooral als je daarnaast ook nog zorgt voor voldoende kattenspeelgoed in huis, zodat er altijd een uitdaging voor het dier te vinden is, komt dat wel goed.

Valkuil

Het enige belangrijke punt bij dit alles is dat je er echt goed over moet nadenken. Zo’n schattig pluizenbolletje is natuurlijk onweerstaanbaar, maar bedenk wel goed dat je een kat niet zomaar kunt dumpen als het dier wat ouder is geworden. Besef goed dat je een verbintenis aangaat voor tenminste vijftien jaar.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!