Veel singles kiezen ervoor om een kat als huisgenoot te nemen. Het grappige is wel dat de redenen om tot dat besluit te komen, uiteenlopen. Vrouwen kiezen vooral voor een kat als huisdier vanwege het hoge knuffelgehalte en het feit dat ze een kat vooral verterend schattig vinden. Single mannen blijken soms een heel andere reden te hebben om een kat in huis te nemen.

Ze hebben goed begrepen dat vrouwen katten schattig vinden. Juist daarom kiezen ze voor een kat, zodat ze zelf ook beter in de smaak zouden vallen. Een ander voordeel van een kat in huis is dat het een relatief eenvoudig te onderhouden huisdier is. Zeker als je het dier een kattenluikchip geeft, zodat het zelf in en uit kan lopen wanneer het wil.

Goed voor de gezondheid

Onderzoek heeft uitgewezen dat het hebben van een kat als huisdier goed is voor de gezondheid van de mens. Althans, als je een liefhebber van katten bent, natuurlijk. Maar waarom is een kat dan zo gezond voor je?

· Een kat heeft een positief effect op het humeur van de mensen. Daardoor ontstaan minder vaak gevoelens van depressiviteit.
· Met een kat in huis voelen mensen zich minder snel eenzaam. Uit onderzoek blijkt dat het effect hetzelfde is als een bezoek van een goede vriend of vriendin.
· Katten nemen een deel van de eventueel aanwezige stress weg. Stress is een belangrijke veroorzaker van bijvoorbeeld hart- en vaatziekten.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Genoeg redenen dus om een kat in huis te halen. Katten vinden het over het algemeen plezierig om bij mensen in de buurt te zijn, maar ze kunnen ook prima zonder jouw aanwezigheid. Het is dus geen probleem om af en toe eens een dag van huis te zijn. Zolang er voldoende voer en vers drinkwater beschikbaar is, weet de kat zich wel te vermaken. Vooral als je daarnaast ook nog zorgt voor voldoende kattenspeelgoed in huis, zodat er altijd een uitdaging voor het dier te vinden is, komt dat wel goed.

Valkuil

Het enige belangrijke punt bij dit alles is dat je er echt goed over moet nadenken. Zo’n schattig pluizenbolletje is natuurlijk onweerstaanbaar, maar bedenk wel goed dat je een kat niet zomaar kunt dumpen als het dier wat ouder is geworden. Besef goed dat je een verbintenis aangaat voor tenminste vijftien jaar.