waardigheid behouden

Waarom iedereen geheimen moet hebben binnen een relatie

Ben jij in elke situatie eerlijk tegen je partner? Misschien kun je dit beter niet doen. Relatie-expert Esther Perel vertelt aan HLN dat ze gelooft dat het echt beter is om af en toe de lippen stijf op elkaar te houden. Ze schreef een korte etiquettegids wanneer je eerlijk moet zijn en wanneer niet.

Eerlijk zijn

  1. Gênante zaken uit het verleden

Het is beter om hier over te praten, want voor je het weet krijg je het gevoel dat je iets voor je partner achterhoudt en ga je je schuldig voelen. Heb je vroeger gerookt, of was je op de middelbare school een pester? Het kan zijn dat je je hier nog steeds schuldig om voelt. Praat hier dus met je partner over. Als hij jou echt leuk vindt, zal hij begripvol reageren.

  1. Geheimen die jullie toekomst samen zou kunnen schaden

Speel open kaart naar je partner toe. Zo vertelt Esther dat ze ooit een klant had wiens moeder een psychische stoornis had. Ze verborg dit jaren voor haar partner, tot het moment dat ze samen een kindje kregen die dezelfde ziekte bleek te hebben. Toen de vader er achter kwam dat zijn vriendin dit jaren had verzwegen, was hij ontzettend boos. Een groot geheim voor je houden kun je beter nooit doen.

‘Liegen’

  1. ‘Onbelangrijke’ me-time momenten

Velen zijn van mening dat je altijd transparant naar je partner toe moet zijn. Heb jij stiekem de hele dag gebingewatcht en weet jij dat je hier commentaar op gaat krijgen? Houd je privé-momentjes lekker voor jezelf.

  1. Leugentjes om bestwil

Soms zijn waarheden niet belangrijk. Heeft je partner een maaltijd gekookt en vind je het eigenlijk niet om te harden? Of smaakt de koffie die hij/zij elke ochtend zet maar bitter? Soms is een leugentje om bestwil dan beter, dan de glasharde waarheid.

Bron: Marie Claire

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.