afvallen door veel seks
30 May 2016

Waarom heeft het ene stel vaker seks dan het andere

Hoe vaak kersverse stellen seks hebben? Dat ligt maar net aan de persoonlijkheid van de vrouw. Een avontuurlijke vrouw vrijt bijvoorbeeld vaker met haar man dan eentje die erg nauwkeurig is. Dat heeft een nieuw onderzoek aan de universiteit van Florida aangetoond.

Seks en persoonlijkheid

Psychologen Andrea L. Meltzer en James K. McNulty vroegen 278 pasgetrouwde heteroseksuele stellen om een dagboek bij te houden over hoe vaak ze seks hadden en hoe tevreden ze waren. Ook legden de deelnemers een persoonlijkheidstest af. Daarin peilden de onderzoekers naar karaktertrekken als nauwkeurigheid, hoe graag de proefpersonen anderen willen plezieren, avontuurlijkheid, hoe je reageert op obstakels en extravertheid.

De baas in bed?


Voorgaande studies hadden al aangetoond dat mannen vaker seks willen dan vrouwen en dat ze ook vaker het initiatief nemen. Daarom zeggen onderzoekers dat de dames de touwtjes in handen hebben wat het seksleven van koppels betreft. Deze nieuwe studie bevestigt deze theorie: hoe avontuurlijker de vrouw en hoe liever ze andere pleziert, hoe vaker een koppel seks heeft. De persoonlijkheid van de man daarentegen, was geen goede voorspeller qua seksfrequentie.

Tevreden met seksleven?

De tevredenheid over het seksleven was een heel ander verhaal. Daarbij waren de persoonlijkheden van beide partners doorslaggevend. Wie slecht reageert op negatieve gebeurtenissen, was bijvoorbeeld minder blij met zijn of haar seksleven. Mannen met een open geest waren doorgaans ontevreden, terwijl dit bij open vrouwen net niet het geval was.

De onderzoekers melden wel dat de resultaten niet representatief zijn voor alle koppels in alle fasen van een relatie, omdat de proefkonijnen nog in hun wittebroodsweken zaten. Meer over goede seks in een goede relatie lees je hier.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

6 manieren om je seksleven te stimuleren

Jouw seksleven een boost geven? Zo doe je dat Wil je...

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van...

Kwart van de vrouwen geniet zelden van seks

Bijna een kwart (23%) van de vrouwen geniet zelden van seks...

Hoe liefde en seks veranderen door technologie

Ook seks en intimiteit zullen diep worden beïnvloed door technologie.

Vidate: eerste video datingapp van Nederlandse bodem

Waar het bij de gemiddelde datingapp 38 uur duurt voordat er...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie