Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
datingsite
24 april 2015

Waarom er datingsites voor hogeropgeleiden zijn

Ben je hoger opgeleid, dan is de kans groot dat je wilt daten met andere hogeropgeleiden. Maar waarom is dat eigenlijk? Welkom in de wereld van dating voor hogeropgeleiden.

Gewone en speciale datingsites

Hartstikke handig dat online daten. Lekker met je laptop op schoot, languit op de bank op zoek naar een nieuwe partner. Beetje anoniem foto’s kijken en profielen doorlezen. Daar hoef je de deur niet voor uit. Op ‘gewone’ datingsites’ krijgen singles vaak veel berichtjes, ook hoger opgeleide singles. Deze berichtjes komen ook van mensen met wie ze totaal geen raakvlakken hebben. En juist dat is precies het idee achter dating speciaal voor hogeropgeleide singles. Op deze sites hoeven ze geen voorselectie meer te maken. Ze bevinden zich op een platform met een heleboel gelijkgestemden.

Waarom is opleiding zo belangrijk?

Hoogopgeleiden onderscheiden zichzelf van anderen door een bepaald diploma. Maar het gaat natuurlijk om de persoon achter dat HBO- en/of WO-papiertje! Toch hebben hoger opgeleiden veel gemeen. 3 voorbeelden:

  1. Karaktereigenschappen.Het kost discipline en doorzettingsvermogen om een opleiding succesvol af te ronden. Veel hoger opgeleiden zijn ambitieus en weten wat ze willen.
  2. Focus op carrière.Er is niet voor niets hard gestudeerd voor een diploma. Hoger opgeleiden vinden hun carrière vaak belangrijk. Dat is ook een van de redenen dat hoogopgeleiden steeds later kinderen krijgen. Ze stellen hun kinderwens uit, zodat ze eerst flink aan de (loopbaan)weg kunnen timmeren.
  3. Intelligentie.Hoger opgeleiden hoeven zeker niet altijd intelligenter te zijn dan laagopgeleiden. Maar toch toont iemand met een opleiding aan op een bepaald niveau te kunnen nadenken. Hoogopgeleide singles zoeken, net als ieder ander, iemand die hen begrijpt. Wederzijds begrip is immers fundamenteel voor een succesvolle relatie.

Nieuwe vormen

Dating voor hoger opgeleiden blijft nieuwe vormen aannemen. Hoogopgeleide singles kunnen tegenwoordig samen op vakantie (VillaVibes en Crusj) en ook kunnen ze speeddaten met soortgenoten. Of je het er nu mee eens bent of belachelijk vindt, datingsites voor specifieke doelgroepen zoals hoger opgeleiden blijken bijzonder populair en druk bezocht. Denk maar aan eDarling, Parship en e-Matching. Wat vind jij ervan? Totale onzin of herkenbaar om te daten met ‘soortgenoten’?

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Goed nieuws voor singles: speeddaten weer mogelijk vanaf juni

Er gloort hoop aan de horizon voor singles die er naar...

Stop niet met daten – 5 TIPS

Stop niet met daten. De cafés zijn leeg, maar op datingsites...

Tips voor online speeddaten

Alles is anders in deze corona tijden, ook daten en speeddaten....

Zo maak je het beste van daten tijdens ‘social distancing’

Is daten nog wel mogelijk nu we vooral binnen moeten blijven?...

Veilig daten in tijden van corona: speeddaten van achter de computer!

Een lief vinden in tijden van corona, het kan nog altijd....

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie