datingsite

Waarom er datingsites voor hogeropgeleiden zijn

Ben je hoger opgeleid, dan is de kans groot dat je wilt daten met andere hogeropgeleiden. Maar waarom is dat eigenlijk? Welkom in de wereld van dating voor hogeropgeleiden.

Gewone en speciale datingsites

Hartstikke handig dat online daten. Lekker met je laptop op schoot, languit op de bank op zoek naar een nieuwe partner. Beetje anoniem foto’s kijken en profielen doorlezen. Daar hoef je de deur niet voor uit. Op ‘gewone’ datingsites’ krijgen singles vaak veel berichtjes, ook hoger opgeleide singles. Deze berichtjes komen ook van mensen met wie ze totaal geen raakvlakken hebben. En juist dat is precies het idee achter dating speciaal voor hogeropgeleide singles. Op deze sites hoeven ze geen voorselectie meer te maken. Ze bevinden zich op een platform met een heleboel gelijkgestemden.

Waarom is opleiding zo belangrijk?

Hoogopgeleiden onderscheiden zichzelf van anderen door een bepaald diploma. Maar het gaat natuurlijk om de persoon achter dat HBO- en/of WO-papiertje! Toch hebben hoger opgeleiden veel gemeen. 3 voorbeelden:

  1. Karaktereigenschappen.Het kost discipline en doorzettingsvermogen om een opleiding succesvol af te ronden. Veel hoger opgeleiden zijn ambitieus en weten wat ze willen.
  2. Focus op carrière.Er is niet voor niets hard gestudeerd voor een diploma. Hoger opgeleiden vinden hun carrière vaak belangrijk. Dat is ook een van de redenen dat hoogopgeleiden steeds later kinderen krijgen. Ze stellen hun kinderwens uit, zodat ze eerst flink aan de (loopbaan)weg kunnen timmeren.
  3. Intelligentie.Hoger opgeleiden hoeven zeker niet altijd intelligenter te zijn dan laagopgeleiden. Maar toch toont iemand met een opleiding aan op een bepaald niveau te kunnen nadenken. Hoogopgeleide singles zoeken, net als ieder ander, iemand die hen begrijpt. Wederzijds begrip is immers fundamenteel voor een succesvolle relatie.

Nieuwe vormen

Dating voor hoger opgeleiden blijft nieuwe vormen aannemen. Hoogopgeleide singles kunnen tegenwoordig samen op vakantie (VillaVibes en Crusj) en ook kunnen ze speeddaten met soortgenoten. Of je het er nu mee eens bent of belachelijk vindt, datingsites voor specifieke doelgroepen zoals hoger opgeleiden blijken bijzonder populair en druk bezocht. Denk maar aan eDarling, Parship en e-Matching. Wat vind jij ervan? Totale onzin of herkenbaar om te daten met ‘soortgenoten’?

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.
datingsites vergelijken
By Moniek ·
5 augustus 2021

Dit zijn de meest populaire datingsites op een rijtje in Nederland