datingsite

Waarom er datingsites voor hogeropgeleiden zijn

Ben je hoger opgeleid, dan is de kans groot dat je wilt daten met andere hogeropgeleiden. Maar waarom is dat eigenlijk? Welkom in de wereld van dating voor hogeropgeleiden.

Gewone en speciale datingsites

Hartstikke handig dat online daten. Lekker met je laptop op schoot, languit op de bank op zoek naar een nieuwe partner. Beetje anoniem foto’s kijken en profielen doorlezen. Daar hoef je de deur niet voor uit. Op ‘gewone’ datingsites’ krijgen singles vaak veel berichtjes, ook hoger opgeleide singles. Deze berichtjes komen ook van mensen met wie ze totaal geen raakvlakken hebben. En juist dat is precies het idee achter dating speciaal voor hogeropgeleide singles. Op deze sites hoeven ze geen voorselectie meer te maken. Ze bevinden zich op een platform met een heleboel gelijkgestemden.

Waarom is opleiding zo belangrijk?

Hoogopgeleiden onderscheiden zichzelf van anderen door een bepaald diploma. Maar het gaat natuurlijk om de persoon achter dat HBO- en/of WO-papiertje! Toch hebben hoger opgeleiden veel gemeen. 3 voorbeelden:

  1. Karaktereigenschappen.Het kost discipline en doorzettingsvermogen om een opleiding succesvol af te ronden. Veel hoger opgeleiden zijn ambitieus en weten wat ze willen.
  2. Focus op carrière.Er is niet voor niets hard gestudeerd voor een diploma. Hoger opgeleiden vinden hun carrière vaak belangrijk. Dat is ook een van de redenen dat hoogopgeleiden steeds later kinderen krijgen. Ze stellen hun kinderwens uit, zodat ze eerst flink aan de (loopbaan)weg kunnen timmeren.
  3. Intelligentie.Hoger opgeleiden hoeven zeker niet altijd intelligenter te zijn dan laagopgeleiden. Maar toch toont iemand met een opleiding aan op een bepaald niveau te kunnen nadenken. Hoogopgeleide singles zoeken, net als ieder ander, iemand die hen begrijpt. Wederzijds begrip is immers fundamenteel voor een succesvolle relatie.

Nieuwe vormen

Dating voor hoger opgeleiden blijft nieuwe vormen aannemen. Hoogopgeleide singles kunnen tegenwoordig samen op vakantie (VillaVibes en Crusj) en ook kunnen ze speeddaten met soortgenoten. Of je het er nu mee eens bent of belachelijk vindt, datingsites voor specifieke doelgroepen zoals hoger opgeleiden blijken bijzonder populair en druk bezocht. Denk maar aan eDarling, Parship en e-Matching. Wat vind jij ervan? Totale onzin of herkenbaar om te daten met ‘soortgenoten’?

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam