Waarom draag je een trouwring links?

Droom je er stiekem van om ooit nog een keer in het huwelijksbootje te stappen, ook al heb je al een of meerdere huwelijken achter de rug? Dan weet je dat die felbegeerde trouwring aan je linker ringvinger geschoven wordt. Maar waarom eigenlijk? De reden blijkt een hele romantische te zijn.

Gebruik van de trouwring

Het gebruik van de trouwring stamt uit de zestiende eeuw, een tijd waarin er nog lang niet zoveel bekend was over het menselijk lichaam als nu. In die tijd geloofde men dat er een ader van de linker ringvinger helemaal doorliep naar het hart.

Ader van de liefde

Deze ader werd de ‘vena adoris’ genoemd, ofwel de ader van de liefde. Daarom werd destijds besloten dat de linker ringvinger ideaal is om de trouwring aan te dragen. Het zou de eeuwige liefde tussen de echtelieden symboliseren.

Ritueel

Het oude ritueel heeft tot op de dag van vandaag stand gehouden, maar is geenszins verplicht. In Duitsland en Oostenrijk bijvoorbeeld draagt men de trouwring vaak aan de rechter ringvinger.

Herinnering

Misschien weet jij nog wel aan welke vinger die trouwring ooit zat.. En ook al heb je je voorgenomen je nooit meer zo intens en met je hele ziel en zaligheid aan iemand te binden, zeg nooit nooit…. Heel wat singles hebben juist door hun goede voornemens uiteindelijk tegen alle verwachtingen in wel een nieuwe liefde gevonden!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.