leeftijdsverschil daten

Waarom daten met oudere vrouw aantrekkelijk is

Toegegeven, Patricia Paay maakt het met een leeftijdsverschil van maar liefst 40 jaar wel heel bont, maar het daten met een wat rijpere, oudere vrouw is tegenwoordig een heuse trend.

Daten met leeftijdsverschil

Niet alleen Patricia (66) heeft een leuke tijd met Maurice Dix (26) ook Dré Hazes (21) is erg gelukkig met Monique (37). Verder zien we Katja Schuurman (40) met haar nieuwe vlam Freek (26) stralen van geluk en natuurlijk mag Heleen van Royen (50) die nog altijd volop geniet van drummer Bart (29) niet ontbreken in het lijstje. Ze lieten zelfs onlangs nog een liefdestattoo zetten.  Wat is de aantrekkingskracht van daten met een wat oudere vrouw?

Maatschappelijk geaccepteerd?

Leeftijdsverschil is al jaren een onderwerp waar veel om te doen is als het om relaties gaat. Oudere mannen met jongere vrouwen kennen we inmiddels wel, maar er is een nieuwe trend gaande: de oudere vrouw met de jongere man. En dit fenomeen is maatschappelijk nog verre van geaccepteerd.

Stoer of hoer

Hoe komt het toch dat we de combinatie van een vrouw op leeftijd met een jongere vent zo raar vinden? Seksuoloog Astrid Kremers van sexuoloog.nl heeft wel een idee. „Al van jongs af aan heerst toch nog steeds het beeld: Een man met veel vrouwen is stoer. Een vrouw met veel mannen een hoer.’ Dat is ook een beetje zo met leeftijdsverschil. Als een oudere man een jonge, knappe vrouw aan de haak slaat wordt hij een mazzelaar genoemd en bij een vrouw is het opeens ordinair. Dat is jammer.”

Daten met oudere vrouw

Niet alleen bekende Nederlanders gaan een relatie aan met een oudere vrouw (of zij met een jongere man). Steeds meer mensen die niet op TV verschijnen daten met een groot leeftijdsverschil. Zo ook Joop (53) lezen we op Metro. Zijn vriendin is negentien jaar ouder. „Leeftijd heeft mij nooit iets uitgemaakt. Ik ben op het karakter van mijn vriendin gevallen en toevallig is ze erg jong van geest. Ze kleedt zich niet ouwelijk, gaat nog uit en werkt nog. Leeftijd is echt alleen maar een cijfertje. Een goed karakter en een bak aan ervaring is veel meer waard.”

Voor en nadelen

Ook Kremers beaamt de aantrekkingskracht van oudere vrouwen. „Ze zijn vaak minder onzeker, hebben meer seksuele ervaring en weten daardoor beter wat ze lekker vinden dan jonge vrouwen. Dat heeft natuurlijk voordelen. Maar er zijn ook nadelen. Zo merk ik dat er soms wrijving ontstaat omdat de jongere vriend in een andere fase van zijn leven zit. Hij wil bijvoorbeeld kinderen, terwijl zijn vriendin inmiddels al kleinkinderen heeft. Dat kan zorgen voor spanningen in de relatie.”

Een ander nadeel is dat zich er op oudere leeftijd vaak lichamelijke kwaaltjes gaan voordoen, al weet je dat als je aan de relatie begint. En volgens Kremers moet dat ook niet een reden zijn om geen relatie aan te gaan. „Al ben je 26 jaar, jij kunt morgen ook onder een bus terechtkomen.”

Relaties niet meer voor het leven

Het idee dat er uiteindelijk sneller een einde aan de relatie komt is misschien wel hetgeen wat andere mensen zo tegen de borst stuit volgens Kremers. „Je hebt een relatie en dat is voor levenslang: althans, zo denken de meeste mensen. Maar het kan ook een bewuste keus zijn om gewoon een fijne tijd met elkaar te hebben. Als twee mensen van elkaar houden moeten ze gewoon lekker samen zijn. We moeten stoppen om dat als maatschappij zo snel te veroordelen.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen