eenoudervakanties

Waarom daten met alleenstaande vaders

Ben je op zoek naar een nieuwe liefde, maar moet je er niet aan denken om met een alleenstaande vader te daten? Dan moet je dat misschien nog maar eens heroverwegen. Er zijn namelijk heel wat pluspunten op te noemen waarom een man met kinderen juiste een prima keuze is. We geven je 5 redenen waarom juist hij goed relatiemateriaal is!

Rustig aan

Je hoeft je geen zorgen te maken om het feit dat hij slechts een keer koffie met je gaat drinken en vervolgens nooit meer wat van zich laat horen. Alleenstaande vaders hebben doorgaans weinig tijd voor gescharrel. Deze mannen willen het beste voor hun kinderen. Je kunt er daarom ook zeker van zijn dat ze de tijd nemen om diegene te vinden die bij hem en zijn kroost past en daar de nodige energie in steken.

Niet alles draait om hem

Elke ouder kan beamen dat de komst van een eerst kind heel je leven op zijn kop zet. Je ontdekt niet alleen wat onvoorwaardelijke liefde is maar het maakt ook dat je alles beter in perspectief kunt plaatsen. Daarnaast doe je er alles aan om die kleine te beschermen. Het zorg voor een vorm van groothartigheid die de meeste vrouwen heel erg in een man waarderen.

Gevoelige kant

Een liefdevolle vader heeft alles, ja echt alles voor zijn kinderen over. Als zijn dochter erop staat dat papa samen met haar zijn nagels roze lakt, dan doet hij dit waarschijnlijk zonder protesten. Het opvoeden van zijn kinderen heeft hem geleerdom zo nu en dan ook zijn zachte kant naar boven te laten komen en dat er niets mis is met het tonen van je liefde aan je naasten.

Luisteren

Als de alleenstaande papa meerdere kinderen heeft, dan is hij gewend om een hoop chaotische, langdradige verhalen aan het moeten horen. Want ook de kinderen maken dagelijks van alles en nog wat mee. En na al die gesprekken waarom de buurvrouw zo’n rare bril heeft of de juffrouw ineens haar haren paars heeft geverfd is die single vader wel toe aan een volwassen gesprek. Verbaas je er dan ook niet over als hij goed naar je luistert en ook echt reageert op wat je zegt.

Blijvertje

Een man met kinderen gaat niet zo snel op jacht naar een tijdelijk vriendinnetje. Hij is eerder op zoek naar een vrouw die hij wil voorstellen aan zijn kinderen, iemand die om de juiste redenen bij hem past en voor langere tijd. Het liefst voor altijd!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam