Daten met een blondine of brunette? Veel mannen is het om het even, als ze maar lief is. Toch? Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen. Er zijn ook mannen die een uitgesproken voorkeur hebben voor brunettes of juist voor blondines. Val je in de laatste categorie? Dan herken je je vast in deze vijf redenen.

5 x blondines aantrekkelijker dan brunettes

1. Blondines zijn vrouwelijker. Vrouwen met blond naar hebben meer oestrogeen dan vrouwen met bruin haar. Aangezien oestrogeen het vrouwelijke hormoon is zijn blondines dus vrouwelijker. Daarnaast bezitten ze meer vrouwelijke uiterlijke kenmerken dan brunettes: fijnere gelaatstrekken, gladdere houd, minder lichaamsbeharing, smallere schouders en een puntige kin.

2. Blondines staan vaker in de playboy. Uit onderzoek blijkt dat in er de Playboy gemiddeld meer blondines staan. Met andere woorden: mannen kijken liever naar blonde dames dan naar brunettes en vinden blonde vrouwen dus aantrekkelijker.

3. Blondines zijn aantrekkelijker en spontaner. Uit een Brits onderzoek blijkt dat de meerderheid van de mannen vaker een relatie aangaat met een blonde vrouw. Bijna 20% van de mannen gaf aan dat dit komt omdat blondines er meestal beter uit zien en de helft van de ondervraagden zegt dat blondines ook spontaner zijn.

4. Blondines hebben betere seks. Verder blijken blondines meer plezier te hebben, zelfverzekerder te zijn en ook nog eens een beter seksleven te hebben. Ook komen blonde vrouwen sneller voor zichzelf op waardoor ze meer bereiken in het leven.

5.  Blondines worden vaker versierd. Uit onderzoek komt ook naar voren dat vrouwen met blond haar het meeste worden aangesproken door mannen, anderhalf keer vaker dan brunettes.

Voor vrouwen die geen blond haar hebben is blonderen natuurlijk een optie. Veel van bovenstaande effecten schijnen dan alsnog te werken đŸ˜‰ .