eenouder vakantie

Waar wil jij heen op reis?

De wereld ligt aan onze voeten, geen land is te ver. Pak jij je rugzak en ga je het avontuur tegemoet of sluit jij je als single liever aan  bij een reisgezelschap? Waar wil jij heen? Wordt het Europa, Azië, Afrika of Amerika? Ga op ontdekking, want de wereld is prachtig.

Waar wil jij het liefst heen?

Zit jij ook hele avonden te surfen op het net en zie je dan ook de ene na de ander mooie foto voorbij komen. Foto’s van voor jou onbekende oorden. Oorden waar jij je zelf al ziet liggen op dat exotische strand of waar je die druppels van de waterval bij wijze van spreken al in je nek voelt spatten. Maar waar zou jij nu zelf wel eens echt graag naar toe willen? Daarvoor moet je jezelf een paar vragen stellen.

1. Waar wil jij graag naar toe?

Waar wil jij graag naar toe? Stel je zelf deze vraag iets uitgebreider. Wat heb ik altijd al willen zien? Wat is mijn budget? Wil ik wandelen over de Chinese Muur, wil ik wilde dieren spotten in Zuid-Afrika, wil ik uitkijken over de Grand Canyon of op zoek gaan naar felgekleurde kikkers of gigantisch grote vlinders in Costa Rica?

2. Alleen of met reisgezelschap?

Als je weet wat je favoriete bestemming is, dan moet je jezelf afvragen hoe je wilt reizen. Sluit jij je aan bij een groepsreis of wil je liever op eigen gelegenheid op verkenning? Heb je hier ook meteen een uitgesproken gevoel en voorkeur bij dan is het nog slechts een kwestie van echt actie ondernemen.

Als alleenstaande ouder met je kind op pad

Verre oorden verkennen met kinderen, dat is iets waar niet iedereen meteen warm voor loopt. Mogelijk moet je het gewoon een keer gedaan hebben om te weten hoe bijzonder dat is. Het is natuurlijk maar wat je wilt. Met een leuke camping in Europa is natuurlijk niet mis, maar vind je het eigenlijk best een goed idee de grenzen van je kinderen te verleggen, dan moet je gewoon een keer de stap verder zetten. Ook dit kun je doen op eigen gelegenheid maar natuurlijk ook  met een reisorganisatie. Er zijn erg leuke groepsreizen speciaal voor gezinnen, of éénoudergezinnen met kinderen. Met reizen naar alle delen van de wereld. Een spannende jeeptocht niet op de Beekse Bergen maar op een echte safari in Afrika. Een verre reis is een onvergetelijke ervaring, voor iedereen.

Toestemming van de andere ouder

Waar je natuurlijk aan moet denken zijn de inentingen of anti-malariamiddelen. Is een paspoort voldoende of moet je een visum regelen. Ben je gescheiden en neem jij jullie kind mee, dan moet je wel toestemming hebben van de ander. Dit moet zwart op wit. Niet dat het altijd gecontroleerd wordt, maar wanneer dit wel het geval is, kun je het maar beter goed geregeld hebben. In sommige gevallen lijkt dit overbodig, maar we kunnen allemaal bedenken wanneer dit fout kan gaan. Even regelen dus.

Inpakken en wegwezen

Een leuk deel van de vakantie voorpret is het inpakken van je koffer. Een rugzak, een reistas of een koffer, ze zijn er in alle soorten en maten. Denk wel goed na wat voor jou reis het handigst is om je spullen in te vervoeren. Een wandeltocht met een koffer, dat is geen combie, dat snap je. Koop een goed zittende rugzak, niet zomaar de eerste de beste. Maak er even werk van en zie het als een investering, waar je jaren plezier van gaat hebben.  Er zijn op internet sites die handige paklijsten hebben voor allerlei soort bestemmingen. Gebruik die lijst als uitgangspunt en vul deze aan met je eigen wensen.  Zodra je kunt gaan afstrepen kan de voorpret beginnen en komt de vakantie met de dag dichterbij.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.