aantrekkelijk

Waar valt een ander op?

Kun je van te voren weten waar een ander op valt? Nee, is hier op het antwoord. Kijk maar eens om je heen om de meest vreemde koppels te zien, waarvan je denkt wat ziet de een in die ander. Als alleenstaande moet je dus je vooroordelen thuislaten als je met nieuwe mensen kennis wilt maken. Met al je vooroordelen ben je bij voorbaat al kansloos.

Die valt vast nooit op mij

Het lijkt erop dat we allemaal een bepaald beeld of type in ons hoofd hebben van de perfecte man en vrouw. Tegelijkertijd ervaren we dat we zelf niet voldoen aan enig perfect beeld, zoals dat door tv of reclame aan ons wordt voorgeschoteld. Jij hebt ook vast weleens gedacht bij het zien van een aantrekkelijk persoon, dat die vast nooit op jou zou vallen. Dit is wel de reden dat veel mensen eindigen met iemand die ongeveer even aantrekkelijk is.

Hoe aantrekkelijk ben jij ?

Allebei even aantrekkelijk zijn, daar voelen veel mensen zich het prettigst bij. Het voorkomt jaloersheid en het houdt de boel in balans. Relaties tussen mensen die dus ongeveer even aantrekkelijk zijn, duren over het algemeen vaak het langst. Maar de vraag is natuurlijk hoe aantrekkelijk je eigenlijk wel bent. Moeten vrouwen altijd slanker zijn, dan ze in werkelijkheid zijn? Moeten mannen iets laten doen aan hun opkomende inhammen? Is het een vereiste meer geld te verdienen om dan meer kans te maken bij het vrouwelijk geslacht? Het is mogelijk je eigen aantrekkelijkheid goed in te schatten. De kans is echter groter dan die zelfwaardering wordt beïnvloed door hoe jij jezelf inschat.

Aantrekkelijkheid is illusie van het brein

Ook al heb jij een bepaald beeld in je hoofd hoe een aantrekkelijk persoon eruit zou moeten zien, dan wordt je daar emotioneel niet doorgeraakt bij het zien van zo iemand. Je wordt emotioneel geraakt door iemand die je een leuk, speciaal of spannend gevoel geeft. Aantrekkelijkheid is een soort illusie van het brein, die je kunt manipuleren. Factoren die iemand mooier kunnen maken zijn stem, kleren, timing, stemming,  beweging, intelligentie, status, passie en aandacht.

Waar valt de ander op?

Vind jij jezelf niet moeders mooiste dan moet jij je dus iets meer inzetten door de bovenstaande factoren op jezelf los te laten. En wat we al zeiden, je weet nooit waar een ander op valt. Probeer dus in eerste instantie gewoon jezelf te zijn. Dat houd je ook het langst vol. En laat je vooroordelen dus altijd thuis.

Bron: Liefde in tijden van Facebook

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam