Waar moet je op letten bij het kiezen van een bril

Waar moet je op letten bij het kiezen van een bril?

Een bril is naast een benodigdheid ook echt een accessoire die jouw outfit naar een hoger level kan brengen. Ook tijdens het sporten wil je er natuurlijk goed uitzien. Wil je gaan wielrennen of ben je bijvoorbeeld van plan om een bergwandeling te maken? Met de juiste sportbrillen kom jij goed voor de dag, en wie weet vind jij wel jouw nieuwe liefde met wie jij in de toekomst samen zal gaan sporten. In dit artikel lees je verder waar je op moet letten om de juiste bril te vinden, zodat jij er altijd goed uitziet als jij misschien wel de ware ontmoet. 

De bril die past bij je gezichtsvorm

Bij het kiezen van een bril, is het belangrijk dat je stilstaat bij jouw gezichtsvorm. Bij elke gezichtsvorm past een ander soorten bril. Om erachter te komen wat voor gezichtsvorm je hebt, kun je anderen vragen of zelf voor de spiegel staan. Zorg ervoor dat je haren uit je gezicht zijn en teken je gezicht contour op de spiegel. Let er hier wel bij op dat je geen permanente stift gebruik, maak gebruik van een whiteboard stift of lippenstift.

Nu je erachter bent gekomen welke gezichtsvorm je hebt, kun je hieronder vinden welke vorm bril het best bij je past en waarom:

  • Vierkant gezicht – Bij een vierkant gezicht heb je opvallende jukbeenderen, een breder voorhoofd en een hoekige kaak. Om de hardheid van deze vorm te verzachten, zal een ronde of ovale brilvorm het meest geschikt zijn.
  • Rond gezicht – Bij een rond gezicht zal het dragen van een bril met een breder montuur zeer geschikt zijn om je gezicht slanker en langer te laten lijken. 
  • Langwerpig gezicht – Bij een langwerpig gezicht is de breedte van je gezicht vrijwel overal even slank. Om je gezicht minder lang te laten lijken, zal het dragen van een ronde bril een ideale oplossing zijn. Wil je een balans creëren in het gezicht? Kies dan voor een vierkante bril.
  • Ovaal gezicht – Een ovaal gezicht wordt ook wel een symmetrisch gezicht genoemd. Met zo een gezichtsvorm kun je vaak alle soorten brilmonturen dragen. 
  • Hartvormig gezicht – Bij een hartvormig gezicht is de bovenhelft van het gezicht breder dan de onderhelft. Een bril dat geschikt is voor deze vorm is een gedeelte randloze bril. Hierdoor wordt alleen de bovenhelft van het gezicht gecamoufleerd.

Hoe kies je de juiste sportbril?

Nu je weet welk brilmontuur je nodig hebt, zul je naar de functies van de sportbril moeten kijken. Draag je een bril op sterkte? Dan kun je ook je sportbril op sterkte laten maken. Tijdens het sporten is het belangrijk dat je bril stevig zit en tegelijkertijd ook comfortabel. Je wilt natuurlijk niet dat tijdens het wielrennen je bril wegvliegt. Wanneer je een montuur kiest, let dan op het volgende:

  1. De bril is niet zwaar;
  2. De bril heeft een rubberen/ elastische band, waarmee de bril om je hoofd heen is gevestigd;
  3. De bril is flexibel en past zich aan de vorm van je gezicht. Er komt geen lucht tussen.
  4. De bril niet gemakkelijk van je gezicht af glijdt, doordat het een anti-slip functie heeft.

Wil je er altijd goed uitzien met jouw bril, let dan goed op welk montuur goed bij jou past. Ook tijdens het sporten wil je er natuurlijk op je best bijlopen. Let bij het kopen van een sportbril niet alleen op welk montuur goed bij jouw gezicht past, maar kijk ook naar of deze stevig is en goed blijft zitten. 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Is collageen onzin in huidproducten?
By Redactie ·
12 maart 2024

Is collageen onzin in huidproducten?

Binnenkort op jezelf wonen Dit zijn de beste tips!
By Redactie ·
12 maart 2024

Binnenkort op jezelf wonen? Dit zijn de beste tips!

De kunst van online daten
By danny@db-online-marketing.nl ·
4 maart 2024

De kunst van online daten

Homegym starten Drie must haves!
By Redactie ·
14 februari 2024

Homegym starten? Drie must haves! 

De beste datingapps voor singles in Nederland
By danny@db-online-marketing.nl ·
5 december 2023

De beste datingapps voor singles in Nederland 

Aantal soa’s in Nederland neemt toe moet de campagne 'Vrij Veilig' terugkomen
By danny@db-online-marketing.nl ·
23 oktober 2023

Aantal soa’s in Nederland neemt toe: moet de campagne ‘Vrij Veilig’ terugkomen?