verzekering

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

Je bent bijna 18. Dat is leuk, want je wordt nu echt volwassen en je mag ook een hoop dingen die je voorheen niet mocht. Toch moet je nog even wachten met dat alles, want nu je volwassen wordt, betekent dat ook dat je heel veel dingen moet regelen die te maken hebben met overheidszaken. Denk bijvoorbeeld aan een zorgverzekering. Indien je nog niet helemaal weet wat dat precies inhoudt, is dat niet erg. Lees daarom dit blog om daarachter te komen!

Waarom een zorgverzekering?

Je vraagt je vast af wat het nut is van een verzekering en waarom een zorgverzekering vergelijken met andere slim is om te doen. De kosten die je maakt voor de zorg kunnen best hoog oplopen. Zo is een simpel bezoekje aan de huisarts al best duur. Voor veel mensen in Nederland zou de zorg dan onbetaalbaar zijn, terwijl een hoop burgers wel zorg nodig hebben om gezond te leven. Daarom heeft Nederland ervoor gekozen om iedereen per maand of jaarlijks een bedrag te laten aflossen. Wat dat bedrag is, hangt af van de verzekering die je hebt. Misschien vraag je je af of een zorgverzekering verplicht is, omdat je eigenlijk nooit echt zorg nodig hebt. Een zorgverzekering is voor in principe iedereen die in Nederland woont of werkt verplicht. Er zijn daarbij een aantal uitzonderingen. Zo hoeven internationale studenten geen Nederlandse zorgverzekering af te sluiten omdat ze die in hun land van herkomst al hebben. Alleen als zij hier een bijbaan hebben, moeten ze zich wel verzekeren bij een Nederlandse verzekeringsmaatschappij. Als je je niet verzekert terwijl dat voor jou verplicht is, kun je binnen die periode een boete verwachten. Dat wil je natuurlijk voorkomen, dus zorg dat je alles op tijd regelt.

Alles binnen jouw budget

Het kan best zo zijn dat je een bijbaantje hebt. Vaak verdien je niet heel erg veel en wil je al dat geld uitgeven aan dingen die je leuk vindt. Het is dan erg aantrekkelijk om de goedkoopste zorgverzekering af te sluiten die je kunt vinden. Echter, de goedkoopste zorgverzekering is lang niet de beste. Let daarom bij het afsluiten van een zorgverzekering erop dat alles wat jij nodig hebt in het pakket zit. Heb je bijvoorbeeld lenzen of een bril? Dan kan het fijn zijn als jouw verzekering een deel van die kosten of alles vergoedt. Gelukkig helpt de overheid je een beetje. Zo kan jij zorgtoeslag aanvragen. Deze toeslag betaalt dan het grootste deel van jouw verzekering. Voor jou blijven dan nog een aantal tientjes over om zelf te betalen. Dan valt het best mee, toch? Kijk daarom op de site van de overheid of je er recht op hebt en hoe je dit kan aanvragen.

Jij hebt dus een zorgverzekering nodig om de zorg betaalbaar te houden. Dit is verplicht, dus wacht daar natuurlijk niet te lang mee. Omdat je nog jong bent, verdien je natuurlijk niet zo veel. Kijk alsnog goed of jouw pakket niet alleen binnen jouw budget past, maar ook bij jouw behoeften past. Gelukkig heb je waarschijnlijk recht op zorgtoeslag en kan je dit gemakkelijk via de site van de overheid aanvragen. Heb jij nog wat hulp nodig met het zoeken van een goede zorgverzekering? Kijk vandaag nog op Zorgkiezer.nl om de verzekeringen met elkaar te vergelijken!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?