Het is weer bijna dé dag van de liefde, Valentijnsdag. Op 14 februari is het een must je geliefde te verrassen met een bloemetje, een leuke kaart of wellicht een heerlijke dag (en nacht) weg in eigen land.  Er zijn ook mensen die zich ver weg willen houden van alles wat met Valentijn te maken heeft. Wanneer zij wel er op uit willen, waar kunnen zij zich dan het best ophouden? Met andere woorden, naar welke stad moet je je geliefde meenemen als je niet overladen wilt worden met liefde?

Vies van romantiek

Wanneer we denken aan het woord liefde dan komt vaak het woord romantiek om de hoek kijken. Hou je niet zo van “verplicht” tonen van de liefde, dan ben je mogelijk ook niet romantisch ingesteld. Niet dat je niet lief bent of kan zijn, dat hoor je mij niet zeggen, maar romantiek dat gaat jouw deur voorbij. Op Valentijnsdag kun je dan ook maar het best je daar bevinden waar de romantiek ver te zoeken is. En waar is dat?  Hotels.com heeft aan 1000 Nederlanders gevraagd welke plaats zij in Nederland het minst romantisch vinden. Uit het onderzoek blijkt dat Rotterdam de lijst aanvoert met (10%), gevolgd door Wageningen (7%) en Wijk bij Duurstede (6%).

Rotterdam minst romantisch

De havenstad die de laatste jaren internationaal wordt geroemd om zijn indrukwekkende skyline en veelzijdige architectuur, blijkt uit het onderzoek niet de perfecte locatie voor een betoverende reis in Nederland.

Rotterdam wordt gevolgd door Wageningen (7%) en Wijk bij Duurstede (6%). Beide plaatsen zijn gelegen bij het groene hart van Nederland, maar worden door de ondervraagden niet gezien als de meest romantische bestemming voor een boswandeling. Giethoorn, sluit met 2 % opvallend de top 10 af.

Waar je niet moet zijn met Valentijn

Percentage van de stemmen

1. Rotterdam – 10%
2. Wageningen – 7%
3. Wijk bij Duurstede – 6%
4. Amsterdam – 6%
5. Dordrecht – 5%
6. Maastricht – 3%
7. Den Burg (Texel) – 3%
8. Den Haag – 3%
9. Zwolle – 3%
10. Giethoorn – 2%

Tijd van het jaar

Wanneer Valentijnsdag in de zomer zou vallen dan zou de een uitslag mogelijk heel anders uit vallen. Wat te denken aan een romantisch boottochtje door Giethoorn met een fles champagne aan boord, of een romantische picknick in de bossen bij Wijk van Duurstede of een dagje naar het niet verwachte strand aan de Maasboulevard in Rotterdam om vervolgens met de watertaxi naar Hotel New York te gaan om daar te lunchen.