kinderalimentatie niet aftrekbaar

Villa Pinedo: waar je als kind van gescheiden ouders wordt gehoord

In mijn zoektocht naar het onderwerp scheiden, vond ik een interessante site over scheiden. Villa Pinedo, een site die onderverdeeld is in 3 verschillende bezoekers. De kinderen van gescheiden ouders, de gescheiden ouders en professionals die betrokken zijn bij de kinderen en de ouders.

Wat wil Villa Pinedo betekenen voor kinderen?

Het is een plek voor kinderen waar zij kunnen laten horen wat ze denken, voelen en vinden van de scheiding van hun ouders. Kinderen kunnen hier leren van ervaringen van anderen en anderen met elkaars verhaal steunen. Met elkaar willen ze bij Villa Pinedo volwassenen bewust maken van wat er het hoofd en hart van de kinderen omgaat. Daarmee wordt er gewerkt aan een gedragsverandering van ouders in het belang van het kind. Kort gezegd: Villa Pinedo is een wake-up call voor ouders in scheiding. Kinderen kunnen hun verhaal mailen naar de redactie of zelf een bericht op het forum schrijven. Het is een idee om je kind op het bestaan van deze site te wijzen. Ik heb er door heen gebladerd en was oprecht ontroerd.

Voor de ouders

Villa Pinedo voor ouders is er om ouders bewust te maken van wat er in het hoofd en hart van kinderen omgaat. Villa Pinedo streeft naar gedragsverandering van ouders in scheiding. Dat zij leren handelen in het belang van het kind en zo vechtscheidingen voorkomen worden. Wil je als gescheiden ouder advies van  jongeren van Villa Pinedo? Ruim 100 ouders gingen je voor. Je kunt hier ook vragen lezen van andere ouders. Op onze eigen manier zijn de problemen of situaties die zich voordoen toch vergelijkbaar. Neem ervan op waar je wat aan hebt.

Voor de professionals

Kinderen en ouders die met scheiding van doen hebben, kunnen ondersteund worden door professionals. Deze laatste groep kunnen op bij Villa Pinedo terecht voor workshops en relevante artikelen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.