Waar hij jaloers van wordt

Ken je dat? Een man die jaloers is. Of ben jij ook zo iemand die zelf niet jaloers is en dus ook niet ziet dan de ander dit wel kan zijn. Dit kan wel eens onverwacht vervelende situaties geven omdat jij hem helemaal niet jaloers wil maken, maar je dat toch voor elkaar krijgt, gewoon door te doen zoals je doet, door te zijn zoals je bent. Moet je als vrouw hier iets mee? Nee, niet echt. Maar wanneer je dit weet, snap je je mannelijke partner misschien iets beter. En begrip voor elkaar is altijd goed.

Wat zijn dan die gewoontes of handelingen van vrouwen, waar vrouwen zich vaak niet bewust van zijn, maar waar mannen stinkend jaloers om kunnen worden. Kijk maar of er iets van herkenning bij zit.

1. Lachen om een grap met een andere man

Als je lacht met een grap van een andere man kan hij helemaal gek worden, vooral als hij zijn gevoel voor humor als één van zijn sterkste punten beschouwt. Je zult je nog gaan verbazen wat de gevolgen zijn. Hij zal jou gaan proberen te overtuigen van zijn grappenmakerij in een poging om jou altijd het hardst om zijn grappen te horen lachen. 

2. Avondje stappen met de meiden in de kroeg

De ene keer zal hij dit toejuichen, want hij heeft namelijk zelf een avond met de mannen gepland. Maar op sommige momenten gaat hij hier veel minder goed mee om. Hij weet immers niet wat er op zo’n avond gebeurt en gaat ervan uit dat je door een horde mannen het hof zal gemaakt worden. En hoe zal jij daarop reageren? Het maakt hem gek.  

3. Andere mannen bij hun voornaam noemen

Hij vindt het oké als je zegt: “Wim van het werk”, maar als je thuiskomt met een verhaal dat begint met “Wim was vandaag zó grappig”, dan kan hij daar waarschijnlijk veel minder goed mee om. Hij zal zitten stuiteren op zijn stoel met de brandende vraag op zijn lippen, wie in hemelsnaam die Wim is.

4. Flirten met andere mannen

Niets wat een man meer gek maakt dan dat hij jou met een ander ziet flirten, of wat hij althans beschouwt als flirten. Uiterlijk blijft hij koel, maar onderhuids kookt hij en gonzen gedachten door zijn hoofd als: “Wie is die gast? Ik maak hem kapot!”

5. Een man als beste vriend hebben

Een vriend hebben die homo is, dat wordt als oké gezien. Zelfs wel makkelijk ook, dan kan die mee gaan shoppen in plaats van hij zelf. Het maakt niet uit hoe platonisch je relatie met de andere man wel is,er is altijd de angst dat die andere man de liefde van je leven zal zijn.

6. Bekende mensen aanbidden als hun idool

Waarom de meeste mannen bekende persoonlijkheden als Brad Pitt en Cristiano Ronaldo haten? Vrouwen kunnen vaak zo kinderachtig gaan giechelen bij het zien van die personen, die lach is inderdaad anders als je eigen vriend voorbij loopt.

7. SMS-en met andere mannen

Wanneer je vermoedt dat “Texting can lead to sexting” dan ben je als man wel soort van gewaarschuwd. Wanneer jij als vrouw met andere mannen berichtjes aan het uitwisselen bent en je giechelt daar dan ook nog bij en je vriend wordt er duidelijk buiten gehouden, dan is dat ook vragen om moeilijkheden. Mag hij de conversatie gewoon volgen? Lees dan af en toe voor wat je intypt, zodat hij geen reden voelt voor jaloersheid.

8. Mooie momenten met je ex vermelden

Praten over exen is voor vrouwen vaak niet oké en ook niet voor mannen. Hij doet of het hem niets kan schelen, maar wordt onzeker en vraagt zich af of die andere grappiger was en vooral of die beter was in bed.

9. Vakantiedagen gebruiken voor vakantie met vriendinnen

Wanneer jullie samen ook geregeld op vakantie gaan, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Gebruik je echter standaard meer vakantiedagen om met je vriendinnen weg te gaan, dan kan hij zich gepasseerd voelen. Hij zal zich afvragen waarom je deze tijd niet met hem wilt doorbrengen. Mannen vinden het anders geen probleem hoor om ook eens tijd voor zichzelf of voor zijn vrienden te hebben. Anders kan de relatie snel benauwd gaan voelen. Kwestie van balans vinden.

10. Tonen op social media dat je ook zonder hem plezier hebt

Hij had toch geen zin in dat feestje? Jij echter wel en je hebt het ook nog reuze naar je zin. Dat alleen maar jouw vriendinnen meegingen, was voor hem de reden lekker thuis te blijven. De foto’s op Facebook laten echter zien dat jij ze zonder hem ook kostelijk kunt vermaken. Er komt een soort van jaloezie op die hij niet in de hand heeft. Hij had gewoon mee gemogen.

11. Overwerken

Sommige werkzaamheden kunnen nu eenmaal niet altijd wachten tot de dag van morgen. Dus jij werkt wel eens over omdat je plichtsgetrouw bent en graag dingen op tijd en goed afrondt. Je vriend thuis kan mogelijk in paniek raken, omdat hij ander soort werk heeft waarbij overwerk niet voorkomt.  Dat hij dan meteen denkt dat je een affaire hebt, dat is raar. Dan moet je toch wat openlijker vertellen over je werk en je verantwoordelijkheden. Geef hem niet de kans over een affaire na te denken, als daar geen reden voor is. En is het niet zo, dat de waard is zoals hij zijn gasten vertrouwt.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

trouwen
By Margret ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.
willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.