imperfecties date

Waar flirten goed voor is, ook al heb je relatie

Je hebt het vast wel eens meegemaakt, dat je een date hebt, die iets te vriendelijk doet tegen een ander. Deed jou dat niet even de wenkbrauwen optrekken? De volgende keer moet je dat niet meer doen. Het is namelijk niet verwerpelijk, maar wel degelijk belangrijk om met anderen te flirten, ook als je in een relatie bent.

Mensen zijn seksuele wezens

Je vriend loopt constant om zich te kijken wanneer je met hem ergens bent, naar ander vrouwelijk schoon. Een beetje van dit gedrag is niet erg. Stel dat hij echter telefoonnummers gaat uitwisselen, dan is dat natuurlijk echt goed fout,  maar wat onschuldig flirten moet door de beugel kunnen. Hoe je het ook draait of keert, mensen zijn seksuele wezens en we zijn ons maar al te goed bewust van die seksualiteit. Af en toe flirten met iemand anders kan je relatie juist ten goede komen. Relaties betekenen toch niet dat je een contract tekent waarbij je voor altijd afstand doet van die seksualiteit.

Gevoel van opgesloten zijn

Vaak wordt het hebben van een relatie geassocieerd met het gevoel van ‘opgesloten zijn’. Zodra de eerste vlinders in de buik zijn gaan liggen, komt het verstikkende besef dat je nooit meer naar iemand anders mag kijken. Gevoelens voor een ander zijn immers fysiek of emotioneel overspel. Maar als je je met iemand gaat samen wonen, betekent dat niet dat je een ander helemaal niet meer aantrekkelijk kan en mag vinden. Natuurlijk heb je een unieke band met je partner en zodra dat gevoel weg is, moet je goed bij jezelf te raden gaan. Maar zolang het goed voelt tussen jullie, zou het toch raar zijn dat je niet gewoon mag kijken. Ook als je op dieet bent, mag je toch best op de menukaart kijken, zeggen ze in België.

Harder willen wat je niet mag hebben

Zodra je met iemand anders praat, zal je merken dat je interesse na afloop van de conversatie een stuk minder is. We weten namelijk allemaal dat wat je niet kan krijgen, je dit juist des te harder wilt. Dat is meteen ook de grootste reden waarom we interesse krijgen in iemand anders wanneer we zelf een relatie hebben. We geloven dat we niet meer mogen praten of flirten met iemand anders, waardoor de gedachte van vreemdgaan steeds weer de kop op steekt. Wat je hier tegen kunt doen? Ga flirten. Zodra je ermee begint, zal je begrijpen dat dat gevoel van ‘opgesloten zijn’  slechts in je hoofd zat.

Respect maakt verschil tussen flirten en vreemdgaan

In een relatie zitten, betekent niet dat je vanaf dat moment één en dezelfde persoon bent met je partner. Je bent nog steeds vrij om te praten met andere mensen. Dat mag je dan ook doen. Door met anderen te flirten kan je zelfvertrouwen een serieuze boost krijgen. Je beseft immers dat je nog steeds ‘begeerlijk’ bent en niet gevangen zit bij je partner. Die onafhankelijkheid is de sleutel tot een succesvolle relatie. Pas wel op, de grens tussen flirten en vreemdgaan berust grotendeels op respect. Als je genoeg respect hebt voor je partner, dan besef je dat je vrijheid best een grens heeft.

Meer waardering eigen partner

In sommige gevallen zal het flirten met anderen ervoor zorgen dat je je eigen partner juist meer gaat waarderen. Na verloop van tijd beschouwen we onze partner immers als vanzelfsprekend en vergeten we waarom we ooit verliefd werden. Flirten met anderen kan als een soort indirecte test fungeren om te zien of je nog steeds toegewijd bent aan je partner. Als dat het geval is, zal je nooit de neiging voelen om de grens tussen flirten en vreemdgaan over te steken.

Waar flirten goed voor is, ook al heb je relatie, is dus voor je eigenwaarde en voor de waardering die je voelt voor je partner. Flirt op zijn tijd, flirt met het leven.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam