vriendinnen

Vrouwen zijn beter dan mannen

Vrouwen zijn niet in alles het de beste. Misschien veroorzaken ze wat vaker een deukje in de auto tijdens het fileparkeren. Er zijn echter zeker tien dingen waar vrouwen gewoon beter in zijn dan mannen.

1 Studeren

Vrouwen zijn betere leerlingen. Ze zijn aandachtiger, flexibeler en beter georganiseerd. Dat blijkt uit een studie van de universiteiten van Georgia en Columbia. Er zijn meer vrouwen dan mannen die na de middelbare school gaan doorstuderen. Vrouwen zijn bovendien sneller in het afronden van een studie.

2 Slimmer

Uit een wereldwijde studie naar IQ’s blijkt dat vrouwen gemiddeld een hoger intelligentiequotiënt hebben dan mannen. Onderzoek naar IQ-testen van inwoners uit de VS, Europa, Canada, Nieuw-Zeeland, Argentinie en Estland toonde aan dat vrouwen over het algemeen beter scoorden.

3 Hygiëne

Voor de heren die dit lezen: nee, dit is geen excuus om al het schoonmaakwerk over te laten aan vrouwen. Het is namelijk zo dat de dames toch wat schoner zijn dan mannen. Een studie naar bacteriën toonde aan dat het kantoor van een man wel tien tot twintig procent meer bacteriën bevat.

4 Solliciteren

Dit is een ingewikkelde. Vrouwen raken voorafgaand aan een sollicitatiegesprek meer in paniek, maar weten op het moment zelf toch het hoofd beter koel te houden dan mannen. Uit onderzoek kwam naar voren dat vrouwen zich beter voorbereiden op het gesprek, waardoor ze op het moment zelf beter presteren.

5 Praten over gevoelens

Vrouwen praten makkelijker over hun gevoelens. 53 procent van de vrouwen praat met vriendinnen over haar problemen. Mannen doen dit veel minder: slechts 29 procent gaat voor steun naar vrienden. Dit blijkt uit onderzoek van Mind, een organisatie voor mensen met mentale gezondheidsproblemen.

6 Gezond eten

Een onderzoek naar eetgewoontes wijst uit dat vrouwen gezonder eten dan mannen. Mannen zouden tevreden zijn met een diepvriespizza en een flink stuk vlees. Vrouwen kiezen vaker voor groenten en fruit. Of deze goede gewoontes ook leiden tot minder overgewicht, hebben deze wetenschappers niet onderzocht.

7 Minder snel ziek

Vrouwen zouden minder snel ziek zijn dan mannen, door het hormoon oestrogeen. Dit blijkt uit universitair onderzoek. Het hormoon zou ons beschermen tegen infecties, omdat het een bepaald enzym bevat dat bacteriën afweert.

8 Langer leven

De groep mensen die 100 jaar zijn, bestaat grotendeels uit vrouwen. Zo is 85 procent van de honderjarigen wereldwijd een vrouw. Dit toont onderzoek uit 2008 van de universiteit uit New England aan. Vrouwen hebben zo’n tien jaar langer te leven dan mannen.

9 Betere managers

Volgens managementexpert Forte zijn vrouwen betere managers. Ze zouden beter luisteren, problemen goed kunnen oplossen en beter zijn in meerdere dingen tegelijk doen. In een recent interview met Daily News vertelde Forte: “Op dit moment is onze economie erg gericht op diensten, dus is het belangrijk dat je je werknemers gemotiveerd houdt, iets waar vrouwen beter in zijn”.

10 Investeren

Vrouwen doen betere investeringen dan mannen. De financiële wereld zit dan wel vol met mannen, maar dat heeft niets met talent te maken. De financiële website Digital Look vergeleek in 2005 100.000 portfolio’s en concludeerde dat vrouwen meer winst maakten. Zo maakten de dames op jaarbasis gemiddeld 17 procent winst. Bij de mannen was dat 11 procent. Vrouwen zouden minder risico nemen en dus voorzichtiger zijn tijdens het investeren.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.