Vrouwen zien seks vooral als een verplicht nummertje

Vrouwen vinden seks niet direct leuk of bevredigend, maar beschouwen het als een plicht. Dat blijkt uit een nieuw Engels onderzoek.

Voor vrouwen heeft seks geen hoge prioriteit en ze beleven er maar weinig plezier aan, zo schrijft de Daily Mail. Eén en ander blijkt uit de jaarlijkse Women Talk Study die in Engeland wordt uitgevoerd in opdracht van Healthy Women. Voor het onderzoek werd het seksleven van 1.031 vrouwen van 18 jaar en ouder onder de loep genomen.

Ruim de helft van de vrouwen denkt dat het gezond is om meerdere keren per week seks te hebben maar toch haalt slechts 30 procent dat. Zo’n 65 procent van de vrouwen heeft zelfs maar één keer per week seks.

Stress

Maar iets meer dan 40 procent van de deelnemers gelooft dat seks goed is voor de gezondheid. Daardoor vrezen de onderzoekers dat vrouwen de voordelen van seks voor de gezondheid niet helemaal begrijpen. “Seks zorgt niet alleen voor een intieme band met je partner”, zegt Elizabeth Battaglino Cahill, een van de onderzoekers. “Met een actief seksleven verminder je stress, versterk je de bekkenspieren, verbeter je het immuunsysteem en verbrand je calorieën.

Het onderzoek laat tevens zien dat vrouwen wel een goede band met hun partner hebben maar zich toch niet seksueel bevredigd voelen. Meer dan 60 procent ziet seks vooral als een manier om de band met hun partner te verbeteren. Slechts 42 procent is tevreden met hun seksleven.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?