Tijden veranderen, vrouwen lijken gelukkig mee te veranderen. Voorheen waren ze meer van het afwachten, doen alsof ze moeilijk te krijgen waren en voornemens de relatie rustig aan te laten beginnen. Deze tijd  lijkt voorgoed voorbij te zijn.

Eerste stap

Vrouwen lijken steeds meer de eerste stap te zetten. DIt blijkt uit een nieuwe enquête, waarin een grootste deel van de vrouwen aangaf daar geen probleem mee te hebben.

De enquête werd uitgevoerd door datingwebsite mysinglefriend.com.

Conservatiever

Toch zijn ze nog altijd wat conservatiever dan mannen bij het kussen op een eerste date. In totaal gaf maar liefst 88 procent van de ondervraagden aan dat het oké is om op een eerste date al te kussen.

Maar daarbij was er dus wel een verschil tussen mannen en vrouwen. Slechts 5 procent van de mannen zei dat ze het nooit zouden doen, in vergelijking met 13 procent van de vrouwen.

Bijna twee keer zoveel mannen (11 procent) als vrouwen (6 procent) zeiden ook dat ze op een eerste date al verschillende keren zouden kussen.

Meer terughoudend

Vrouwen blijken dus nog steeds terughoudender te zijn dan mannen, maar dat wil niet zeggen dat ze ook wachten op een eerste stap van de man. 79 procent van de ondervraagden gaf aan dat ze er geen probleem mee zouden hebben om zelf te eerste stap te zetten naar een kus.

Nationale Kusdag

De enquête werd uitgevoerd naar aanleiding van de Nationale Kusdag in Groot-Brittannië, die op 20 juni plaatsvond.

Over het bestaan van dergelijke nationale kusdag in Nederland heb ik geen weet.

Maak gewoon van iedere dag een kusdag is mijn voorstel.