Vrouwen zetten vaker eerste stap naar kus

Tijden veranderen, vrouwen lijken gelukkig mee te veranderen. Voorheen waren ze meer van het afwachten, doen alsof ze moeilijk te krijgen waren en voornemens de relatie rustig aan te laten beginnen. Deze tijd  lijkt voorgoed voorbij te zijn.

Eerste stap

Vrouwen lijken steeds meer de eerste stap te zetten. DIt blijkt uit een nieuwe enquête, waarin een grootste deel van de vrouwen aangaf daar geen probleem mee te hebben.

De enquête werd uitgevoerd door datingwebsite mysinglefriend.com.

Conservatiever

Toch zijn ze nog altijd wat conservatiever dan mannen bij het kussen op een eerste date. In totaal gaf maar liefst 88 procent van de ondervraagden aan dat het oké is om op een eerste date al te kussen.

Maar daarbij was er dus wel een verschil tussen mannen en vrouwen. Slechts 5 procent van de mannen zei dat ze het nooit zouden doen, in vergelijking met 13 procent van de vrouwen.

Bijna twee keer zoveel mannen (11 procent) als vrouwen (6 procent) zeiden ook dat ze op een eerste date al verschillende keren zouden kussen.

Meer terughoudend

Vrouwen blijken dus nog steeds terughoudender te zijn dan mannen, maar dat wil niet zeggen dat ze ook wachten op een eerste stap van de man. 79 procent van de ondervraagden gaf aan dat ze er geen probleem mee zouden hebben om zelf te eerste stap te zetten naar een kus.

Nationale Kusdag

De enquête werd uitgevoerd naar aanleiding van de Nationale Kusdag in Groot-Brittannië, die op 20 juni plaatsvond.

Over het bestaan van dergelijke nationale kusdag in Nederland heb ik geen weet.

Maak gewoon van iedere dag een kusdag is mijn voorstel.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten