Vrouwen worden knapper, mannen lelijker

Vrouwen worden dankzij de evolutie steeds mooier. Zo hebben wetenschappers ontdekt. Natuurlijk bezorgt dit nieuws ons een brede lach van oor tot oor. Echter er is ook een keerzijde: de mannen gaan er juist steeds minder appetijtelijk uitzien. Dit stellen wetenschappers in de Engelse krant The Sunday Times.

Vooruitgang
De reden voor deze langzame esthetische vooruitgang van het vrouwelijke geslacht is het feit dat mooie vrouwen meer kinderen krijgen dan hun de wat lelijkere dames en dat een grotere deel van die kinderen meisjes zijn.

Zo worden de goede genen doorgegeven want die dochters krijgen als ze later zelf moeder worden eveneens meer dochters en zo wordt dit patroon voortgezet.

 

Aantrekkelijkheid
Tot deze conlusies komen de onderzoekers nadat een nieuw aantal onderzoeken naar fysieke aantrekkingskracht en het voortplantingssucces bij mensen bekend zijn geworden. Zo werd bekend dat mooie vrouwen gemiddeld 16 procent meer kinderen krijgen dan hun, door de natuur minder bedeelde, seksegenoten.

Hierbij werden er gedurende veertig jaar 1244 vrouwen en 997 mannen gevolgd en ondervraagd.
Ook bleek dat aantrekkelijke ouders veel vaker dochters krijgen dan gemiddeld. Dit zou deel uitmaken van het evolutionair proces en het feit dat dit ‘geprogrammeerd’ is in het menselijke DNA. Mooie koppels bleken zelfs 26 procent minder zonen op de wereld te zetten.

Knap
Bij mannen blijkt het uiterlijk in het evolutieproces veel minder belangrijk te zijn, want hoe knap een man ook is, dit heeft geen meetbare gevolgen voor zijn nageslacht. Hierdoor zouden mannen een veel mindere druk voelen om te evolueren tot een aantrekkelijker soort.

Deze druk zou bij hen liggen op een andere vlak. Zij moeten voor het inkomen zorgen. In staat zijn voor zijn partner en kinderen te zorgen. Dit heeft er, door de eeuwen heen voor gezorgd dat rijke mannen meer vrouwen en meer kinderen hebben. Bij de man is succes de motor bij de evolutie. (bron: Telegraaf.nl)

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?