bikini zwemslip

Vrouwen willen niet in bikini op social media

Facebook of Instagram: we lijken tegenwoordig bijna álles te delen op social media. Toch delen we liever géén bikinifoto’s.  En dat terwijl het leeuwendeel van diezelfde vrouwen aangeeft best wel tevreden te zijn met hun lichaam. Dit blijkt uit het Grote Summerbody Onderzoek dat gehouden werd door Ze.nl onder ruim 1700 respondenten.

Bikini nog steeds favoriet

Ruim zeven op de tien vrouwen geven aan het redelijk belangrijk te vinden er goed uit te zien in badkleding, twee op de tien noemen het zelfs heel belangrijk. Zonnen doet driekwart nog altijd het liefst in bikini en er mooi uitzien in badkleding doen we met name voor onszelf (ruim 90%), onze partner (ruim 60%) en voor anderen in het openbaar (42,5%). Ruim de helft van de respondenten voelt zich overigens beter over zichzelf in badkleding als er een dikker iemand naast haar ligt te bakken.

Geen bikinifoto’s a.u.b.

Tevreden of niet tevreden: 9 op de 10 vrouwen hoeft haar bikinifoto niet op social media, tenzij haar lichaam er voordelig in uitkomt (19,3%) of alleen zichtbaar is voor vrienden (10,1%). Zelfs van de 89 vrouwen die aangaven zéér tevreden te zijn met hun lichaam zou slechts 12% een foto in badkleding van zichzelf op social media plaatsen.

Andere vrouwen maken onzeker

Meer dan 50% geeft aan onzeker te worden van andere vrouwen in badkleding in het openbaar. Soms zelfs zo erg dat van alle respondenten ruim 28% openbare plekken zoals het strand of het zwembad liever vermijdt. Niet zo gek ook, want we keuren elkaar massaal: meer dan de helft kijkt met een kritisch oog naar andere vrouwen in badkleding. Op social media worden we wat minder snel onzeker van anderen: ruim 31% wordt soms best wel onzeker van andere vrouwen in badkleding op social media en bijna 8% geeft aan daar heel erg onzeker over te worden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.