Vrouwen willen geen vriendin met veel bedpartners

Jonge vrouwen veroordelen hun leeftijdgenoten als zij veel bedpartners hebben gehad en willen geen vrienden met ze zijn. Dat blijkt uit een psychologisch onderzoek van Cornell University. Mannen vinden het aantal bedpartners veel minder belangrijk in het beoordelen van een persoon.

Bedpartners

De conclusie van het onderzoek kwam tot stand door vrouwen een beschrijving van een andere vrouw te laten lezen en haar vervolgens op bekende karaktereigenschappen te laten beoordelen. Alle beschrijvingen waren identiek, op één verschil na: soms had de vrouw in de beschrijving 2 bedpartners gehad, soms 20. De vrouwen met 20 bedpartners werden op bijna alle eigenschappen negatiever beoordeeld – alleen op extravertheid werden de promiscue vrouwen hoog ingeschat.

Mannen
Ook mannen werd gevraagd om iemand te beoordelen. Bij deze beoordeling speelde het aantal bedpartners een veel kleinere rol; alleen mannen die zélf veel bedpartners hadden, wilden liever vrienden zijn met iemand die minder seks had gehad. Dat verklaren de onderzoekers doordat mannen met veel bedpartners liever geen concurrentie krijgen.

Negatief

Vrouwen die veel bedpartners hadden gehad, beoordeelden de vrouwen die veel seks hadden net zo negatief als de ‘normale’ vrouwen dat deden. Dat vonden de onderzoekers opmerkelijk: ze hadden verwacht dat júist die vrouwen graag met gelijkgestemden omgaan. Dat dat niet het geval is, verklaren de onderzoekers door het stigma waar vrouwen met veel sekspartners onder lijden. Ze waarschuwen dan ook dat dat soort vrouwen vaak moeilijk sociale en vriendschappelijke contacten kan leggen, met vrouwen én met mannen.

Leeftijdgevoelig
Aan het onderzoek deden in totaal 751 studenten mee. Dat is ook meteen een probleem van het onderzoek: dit soort onderwerpen is mogelijk erg leeftijdgevoelig, en op jonge leeftijd maken vrouwen zich misschien meer zorgen over het aantal sekspartners dan op latere leeftijd.

Bevriend

Bovendien is het maar de vraag in hoeverre dit soort onderzoek in de praktijk toe te passen is; meestal kom je het aantal mensen waarmee iemand naar bed is geweest, pas te weten als je toch al bevriend bent.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By info@tibordeboer.nl ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten

By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!