Wat voor man willen vrouwen nu eigenlijk? Vrouwen lijken onzeker te worden van wat ze eigenlijk willen en wat ze dan bij daten steeds krijgen. Mannen schieten daar natuurlijk ook niets mee op. Dit laat iedereen die aan het daten is achter met gevoelens van angst en terughoudendheid. De verwarring gaat over het idee dat aardige jongens altijd op de laatste plaats eindigen, dat er alleen maar relaties als vrienden ontstaan en de moeilijkheden met man/vrouw vriendschappen.

Aan deze verwarring ligt een andere boodschap ten grondslag. Namelijk dat zowel mannen als vrouwen niet weten wat vrouwen eigenlijk willen. Is het de aardige jongen die vrouwen juist goed behandelt, voor haar zorgt en in haar behoeften voorziet? Of is het de stoere vent die mannelijk en sexy is en  het hart van de vrouw op hol brengt?

Wat vinden vrouwen het hoogste ideaal?

In een onderzoek werd aan getrouwde koppels een vragenlijst voorgelegd over hun eigen waarde als vriend en hun voorkeur voor een vriend. Hier uit kwam naar voren dat het soort mannen dat gewild is, in te delen is in 4 categorieën.

1. Goede genen

Mannen die bovengemiddeld mannelijk zijn, fysiek aantrekkelijk en er goed uitzien en een hoge sex appeal hebben.

2. Goede investering

Mannen met een hoog potentieel inkomen, goede verdiencapaciteit, goed opgeleid, en ouder dan de vrouw zelf.

3. Goede ouder

Mannen die een huis willen, die zijn dol op kinderen en ze zelf ook willen, die kinderen willen opvoeden, en deze mannen zijn emotioneel stabiel en volwassen.

4. Goede partner

Mannen die een liefdevolle partner willen zijn.

Eigenwaarde van vrouwen

Uit dit onderzoek kwam ook naar voren dat er zeker een relatie is tussen wat vrouwen van zichzelf vinden en wat ze verwachten. Vrouwen die zichzelf minder aantrekkelijk vinden zijn geneigd hun verwachtingen in alle vier de categorieën bij te stellen.

Geen wonder dat iedereen in de war is over wat vrouwen willen, de vrouwen zelf nog het meest! In principe willen vrouwen het allemaal. Een aantrekkelijke, mannelijke man, die bemiddeld is en wil delen en die kinderen wil hebben en helpen opvoeden. Vanwege de verschillen in tijd, voorkeuren voor korte of lange termijn relaties, de eigenwaarde van de vrouw, en de pool van beschikbare mensen, moeten vrouwen na verloop van tijd vaak enkele gewenste eigenschappen laten afvallen.

Wanneer je als vrouw het vermogen hebt en de motivatie, om je vooral op de lange termijn te richten, dan heb je een langere tijd om jezelf meer te ontwikkelen. Door te werken aan je eigen fysieke verschijning, je persoonlijkheid en je unieke aantrekkingskracht, zul je blijer worden met je zelf. Hoe blijer je bent met je zelf, hoe beter je instaat bent vol vertrouwen een man te vinden die jou bevalt.

Maar ben je jong en single en heb je geen zin om lang te wachten en vaak te switchen van voorkeur, dan moet je gewoon gaan voor een enkel type man en er vooral van gaan genieten.

Voor de mannen

Voor de mannen. Nogmaals, vrouwen willen het allemaal. Dat betekent dat de man die uiteindelijk best in de markt ligt, de man is die het allemaal heeft. Ze verlangen naar een man die er mannelijk en goed ontwikkeld uit ziet, een warme persoonlijkheid is en bijzondere middelen en capaciteiten heeft. Natuurlijk is dit niet haalbaar voor alle mannen. Is het dan geen idee dat het ook goed is om als tweede best gezien te worden. Wanneer  vrouwen namelijk al een tijdje op zoek zijn, krijgen ze wel door dat wanneer mannen van al het goede een klein beetje minder hebben, het nog steeds beter is, dan dat ze van het ene veel hebben en van de andere categorie helemaal niets.

Heb je als man al een succesvolle carrière, dan kun je mogelijk een beetje meer tijd inversteren in de sportschool. Ben je fysiek al vit, dan kun je mogelijk wat werken aan je persoonlijkheid en je charme. Wil je echter gewoon op korte termijn sex, dan moet je het maximum halen uit je uiterlijk, mannelijkheid en sex appeal.  De mannen die al in balans zijn hoeven zich nu niet druk te maken over later, een bevredigende langdurige relatie is dan vaak geen probleem.

Als man moet je ook jezelf niet uit het oog verliezen. Wat wil jij zien in de vrouw, waar wil jij wel wat inleveren aan behoeften. Jij moet uiteindelijk ook iemand krijgen die aan jouw verlangens voldoet.

Wat willen vrouwen dus?

Wat willen vrouwen? Ze willen het allemaal, goede genen, investeringen, ouderschap, en liefde. Idealiter, alles te samen in een man. Daarom is de beste strategie is om erachter te komen wat voor soort partner je naar je toe wilt trekken. Stem vervolgens jezelf af op die wensen. Voor de meeste, zal dat een aantrekkelijke vrouw op zoek naar een evenwichtige man, voor een langdurige en bevredigende relatie. Voor anderen zal het een lastige onderhandeling met zichzelf worden over de keuze tussen serieuze of stoere mannen, om te voorzien in seksuele doelen op korte termijn en  behoeften op lange termijn.

Helaas is het niet zo makkelijk zoals het hier klinkt. Een dergelijke strategie werkt jammer genoeg niet altijd goed in beide richtingen. Verwarring, strijd en pijnlijke gevoelens zullen altijd bij dit proces om de hoek komen kijken.

Maar eens komt er om die hoek ook voor jou de beste vrouw of man een kijkje nemen.