Vrouwen vinden slaapkamerogen niet sexy

Er is slecht nieuws voor mannen met een halfgesloten blik of de zogenoemde slaapkamerogen. Want hoewel die van George Clooney steevast als sexy bestempeld worden, vinden vrouwen zulke mannenogen onbetrouwbaar. Zij houden veeleer van een open blik.

Wetenschappers van de University of Michigan raden mannen dan ook aan om hun ogen niet te vernauwen als ze een vrouw willen verleiden. Met die ‘slaapkamerogen’ geven ze namelijk de indruk dat ze maar één ding willen: seks.

Met zus op reis
Voor het onderzoek lieten de onderzoekers twee bijna identieke foto’s van enkele mannen aan een groep van 400 proefpersonen (mannen én vrouwen) zien. Op de ene foto toonden de twintigers een halfopen blik, terwijl ze op de andere hun ogen volledig open hielden.

Aan de vrouwelijke proefpersonen werd vervolgens gevraagd om de mannen te beoordelen op hun aantrekkelijkheid voor een serieuze relatie, een korte relatie en een flirt. Ze moesten ook aangeven wie van de twee versies een goede vader zou zijn voor hun kind en wie ze zouden vertrouwen om met hun zus op reis te gaan.

Aan de mannelijke proefpersonen werd die laatste vraag ook gesteld. Daarnaast moesten ze aangeven of ze zaken zouden willen doen met de mannen in kwestie.

Vertrouwen
De resultaten toonden dat de man met een open blik het aantrekkelijkst was voor vrouwen. De meerderheid gaf aan dat ze liever met hem een relatie zouden aangaan, terwijl zelfs 71 procent stelde dat ze liever met hem zouden trouwen.

Bij de mannelijke proefpersonen zagen we ongeveer hetzelfde resultaat. Zij wilden liever niet dat de man met de slaapkamerogen een collega of een buurman zou zijn. Ook zouden zowel mannen als vrouwen meer vertrouwen hebben in de man met de open blik om op reis te gaan met hun zus.

Onoprecht
Volgens de wetenschappers zorgen grotere ogen ervoor dat mannen er naïever en kwetsbaarder uitzien dan mannen met halfgesloten ogen. Zij zien er veeleer onbetrouwbaar en onoprecht uit.

“Met één blik wordt erg veel uitgedrukt”, zegt onderzoeksleider Daniel Kruger. “En hoewel velen denken dat je met halfgesloten ogen ‘sexy’ uitdrukt, is die blik niet altijd een slimme zet. Gebruik die dus zeker niet te vaak, tenzij je al een vaste partner hebt.” Zij zal de blik wellicht wel kunnen appreciëren.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?