flirtsignalen vrouwen

Vrouwen versieren

Versieren is een vorm van communicatie tussen twee mensen met als doel een liefdesrelatie of seksueel contact. Synoniemen van versieren zijn ‘veroveren’, ‘verleiden’ en ‘het hof maken’. In de straattaal en door de jeugd, worden wel eens de synoniemen ‘hosselen’ en ‘fixen’ gebruikt. Ik kom duidelijk meer uit de tijd van het hof maken, dan van hosselen.

Methoden om te versieren

Vrouwen versieren, was mijn titel. Ik houd het vaag. Gaan de vrouwen versieren of worden de vrouwen versierd? Vroeger waren het de mannen die mochten versieren. Zij gingen op vrouwen jacht. Het is al lang niet meer dat je als vrouw in de afwachtende houding moet blijven en maar moet toekijken wie er op jou afstapt. Ook vrouwen mogen versieren.

Versieren is niet alleen flirten met iemand. Onder het woord versieren vallen alle methoden die je maar kunt bedenken om indruk te maken op een ander. Dus als je één van de volgende acties bij jezelf ontdekt, dan ben je bewust of onbewust iemand aan het versieren. De volgende versiermethoden zijn pogingen om het volgende voor elkaar te krijgen.

1. Wensen ontdekken en die vervullen

2. Behoeften scheppen en daarin voorzien

3. Onderdrukte of onvervulde verlangens inwilligen

4. Dromen vervullen

5. Het beste in haar of hem naar boven halen

6. Zeggen en laten blijken haar of hem echt aardig te vinden

7. Tekortkomingen van haar of hem aanvullen

8. Haar of hem met problemen helpen

9. Iets onverwachts doen

10. Bewerkstelligen dat zij of hij aan de versierder blijft denken

11. Haar of hem laten weten dat een leven met de versierder een aaneenschakeling van avontuur en romantiek is

12. Er goed uit zien, geestig zijn en intelligent overkomen

13. Het spel van aantrekken en afstoten spelen

14. Aantrekkelijke eigenschappen projecteren

15. Een goed gesprek voeren

16. Een band opbouwen.

Met spanning meer verliefdheid

Mensen worden eerder op iemand verliefd als er zich veel adrenaline in het lichaam bevindt. Als iemand opgewonden is, zoekt hij of zij onbewust de prettigste verklaring. Is er een aantrekkelijke vrouw of man in de buurt, dan denkt iemand al snel verliefd te zijn. Andere voorbeelden van spannende activiteiten zijn een ritje in een reuzenrad of achtbaan, een jungletocht, bergbeklimmen, bungeejumpen of parachutespringen. Een spannende of enge film is ook heel doeltreffend om de opwinding te vergroten.

Soort zoekt soort

Bij versieren kunnen twee principes werken: ‘soort zoekt soort’ en ‘tegenpolen trekken elkaar aan’. Mensen vinden anderen leuk als die op hen lijken. Daarom kiezen ze voor een langdurige relatie meestal iemand die overeenkomt met hun huidskleur, nationaliteit, leeftijd, godsdienst, politieke opvattingen, normen en waarden, opleiding, sociale achtergrond, interesses en hobby’s. Verder willen ze iemand die hen aanvult, iemand die een bepaalde eigenschap beter ontwikkeld heeft dan zijzelf. Iemand die snel opgeeft, zoekt een doorzetter en iemand die wat verlegen is, zoekt iemand met lef. Ze hopen dat ze zich zullen ontplooien in de gewenste richting. Bij de partnerkeuze gaat het dus om overeenkomstige en aanvullende eigenschappen bij de ander.

Tegenpolen

Soms komt het voor dat mensen zich aangetrokken voelen tot een volstrekt tegengesteld karakter. Ook hier vullen de partners elkaar aan, maar in extreme mate. Dergelijke relaties duren meestal niet lang omdat de karakters botsen.

Het versierproces doorloopt 9 fasen:

1. Bepalen of iemand een potentiële partner is

2. Vaststellen of de mogelijke partner vrij is

3. De aandacht trekken

4. Letten op een reactie

5. De potentiële partner aanspreken

6. De potentiële partner voor het eerst vluchtig aanraken

7. De kennismaking verlengen door middel van een gesprek

8. Een band opbouwen door veel met de mogelijke partner om te gaan

9. Een relatie beginnen.

Na het beginnen van relatie heb ik een punt gezet. Het wil echter niet zeggen dat het versieren hier moet ophouden. Je moet elkaar blijven prikkelen. Ook hoeven niet alle fasen te gebeuren en elkaar in deze volgorde op te volgen. Het is een soort van tijdslijn waar je staat in je versiertoer.

Lichaamstaal beweegt ons allemaal

Hoe iemand wordt aangesproken als onderdeel van het versierspel, is niet van erg groot belang. Uit onderzoek blijkt dat communicatie voor 55% uit lichaamstaal bestaat, voor 38% uit intonatie en voor slechtst 7% uit woorden. Niet dat je niet over woorden moet nadenken natuurlijk.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam