daten met de ideale schoonzoon

Vrouwen veel gelukkiger dan mannen na scheiding

Denk je erover te gaan scheiden van je partner maar ben je bang straks (nog) ongelukkiger door het leven te gaan? Misschien helpt dit artikel je om de knoop door te hakken. Uit een onderzoek van The Times komt namelijk naar voren dat vrouwen zich veel vaker ‘veel gelukkiger’ voelen na een scheiding dan mannen.

Waarom scheiden?

In de enquête beantwoordden ruim duizend gescheiden vrouwen en mannen, met een gemiddelde leeftijd van 54 jaar, persoonlijke vragen over hun leven en waarom ze waren gescheiden. Uit de resultaten blijkt dat meer dan de helft van de Britse vrouwen (53 procent) zich ‘veel gelukkiger’ voelt na een scheiding. Tegenover een schamele 32 procent van de gescheiden mannen.

Gelukkiger als single

In de ondervraging viel op, dat vrouwen na een scheiding vaker positieve woorden zoals ‘blij’, ‘feest’ en ‘opwindend’ gebruikten. Mannen namen vaker termen als ‘mislukking’ en ‘teleurstelling’ in de mond. Vrouwen gaven ook vaker aan zich gelukkiger te voelen als single en niet op zoek te zijn naar een relatie (61 procent) dan mannen (47 procent). Mannen koesteren nog vaker gevoelens voor hun ex-partner dan vrouwen (in deze enquête zeventien procent tegenover acht procent). Terwijl mannen opvallend genoeg wel sneller weer aan het daten slaan.

Five year itch

De belangrijkste reden waarom mensen waren gescheiden, was dat een van de twee veranderd was. Van de ondervraagden gaf 49 procent aan dat hun partner was veranderd. Veertien procent gaf toe dat zijzelf een ander mens waren geworden. Maar de meeste huwelijken lopen stuk om meerdere redenen. De tweede meest genoemde reden waren, dat geen van beiden zich nog gelukkig voelden in de relatie. De derde oorzaak was dat een van de twee verliefd was geworden op iemand anders. En veel mensen haalden de beruchte ‘seven year itch‘ niet eens: een derde van de ondervraagden had na vijf jaar al een punt achter de relatie gezet.

Vrouwen doen langer over hun beslissing om te scheiden

De meeste mensen deden niet lang over hun beslissing om uit elkaar te gaan: meer dan de helft had binnen zes maanden de knoop doorgehakt. Vrouwen deden er wel langer over dan mannen en (weinig verrassend) ook mensen die langer getrouwd waren en mensen die kinderen hadden, namen meer tijd om over hun beslissing na te denken.

Bron: Metro.co.uk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.