Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
daten met de ideale schoonzoon
11 oktober 2018

Vrouwen veel gelukkiger dan mannen na scheiding

Denk je erover te gaan scheiden van je partner maar ben je bang straks (nog) ongelukkiger door het leven te gaan? Misschien helpt dit artikel je om de knoop door te hakken. Uit een onderzoek van The Times komt namelijk naar voren dat vrouwen zich veel vaker ‘veel gelukkiger’ voelen na een scheiding dan mannen.

Waarom scheiden?

In de enquête beantwoordden ruim duizend gescheiden vrouwen en mannen, met een gemiddelde leeftijd van 54 jaar, persoonlijke vragen over hun leven en waarom ze waren gescheiden. Uit de resultaten blijkt dat meer dan de helft van de Britse vrouwen (53 procent) zich ‘veel gelukkiger’ voelt na een scheiding. Tegenover een schamele 32 procent van de gescheiden mannen.

Gelukkiger als single

In de ondervraging viel op, dat vrouwen na een scheiding vaker positieve woorden zoals ‘blij’, ‘feest’ en ‘opwindend’ gebruikten. Mannen namen vaker termen als ‘mislukking’ en ‘teleurstelling’ in de mond. Vrouwen gaven ook vaker aan zich gelukkiger te voelen als single en niet op zoek te zijn naar een relatie (61 procent) dan mannen (47 procent). Mannen koesteren nog vaker gevoelens voor hun ex-partner dan vrouwen (in deze enquête zeventien procent tegenover acht procent). Terwijl mannen opvallend genoeg wel sneller weer aan het daten slaan.

Five year itch

De belangrijkste reden waarom mensen waren gescheiden, was dat een van de twee veranderd was. Van de ondervraagden gaf 49 procent aan dat hun partner was veranderd. Veertien procent gaf toe dat zijzelf een ander mens waren geworden. Maar de meeste huwelijken lopen stuk om meerdere redenen. De tweede meest genoemde reden waren, dat geen van beiden zich nog gelukkig voelden in de relatie. De derde oorzaak was dat een van de twee verliefd was geworden op iemand anders. En veel mensen haalden de beruchte ‘seven year itch‘ niet eens: een derde van de ondervraagden had na vijf jaar al een punt achter de relatie gezet.

Vrouwen doen langer over hun beslissing om te scheiden

De meeste mensen deden niet lang over hun beslissing om uit elkaar te gaan: meer dan de helft had binnen zes maanden de knoop doorgehakt. Vrouwen deden er wel langer over dan mannen en (weinig verrassend) ook mensen die langer getrouwd waren en mensen die kinderen hadden, namen meer tijd om over hun beslissing na te denken.

Bron: Metro.co.uk

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Kinderen van gescheiden ouders hebben minder liefdeshormonen

Mensen die nog kinderen waren toen hun ouders gingen scheiden, hebben...

10 tips om je tweede relatie te doen slagen

Een nieuwe relattie beginnen na je scheiding is niet eenvoudig. Met...

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste...

Deze 10 gewoontes hebben mannen wanneer ze vrouwen appen

Of je het nou leuk vindt of niet, WhatsApp is een...

Lust in tijden van corona

Onze seksuele behoeftes blijven in deze tijd onverminderd bestaan. Dat merken...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie