Vrouwen vallen op goede dansers

Mannen op de dansvloer: opgepast! Uit de manier waarop een man danst, kan een vrouw afleiden wie in aanmerking komt als vader voor haar kinderen. Dat beweert althans de psycholoog Nick Neave. Onder meer de snelheid van de rechterknie blijkt van doorslaggevend belang.

Dr. Nick Neave en onderzoeker Kristofor McCarty van de universiteit van Northumbria filmden 19 mannelijke vrijwilligers tussen 18 en 35 jaar oud. Hun bevindingen staan vandaag in het gereputeerde blad Royal Society Journal Biology Letters.

Ze lieten de vrijwilligers dansen op een eenvoudig ritme. Vervolgens werden hun bewegingen overgeplaatst op 3D-computerbeelden van mensachtige figuren, avatars genoemd.

Zo konden de 35 heteroseksuele vrouwen die deze beelden voorgeschoteld kregen, niet worden beïnvloed door bijvoorbeeld gelaatstrekken of andere identificeerbare kenmerken.

De vrouwen moesten de dansers rangschikken van goed naar slecht of van begerenswaardig naar afstotelijk. Dr. Neave kon acht dansbewegingen aanwijzen die de keuze tussen ‘goede’ en ‘slechte’ dansers bepalen. Vooral de omvang van bewegingen van de hals, het bovenlichaam, de linkerschouder en linkerpols waren van doorslaggevend belang. Ook de afwisseling van bewegingen van de hals, het bovenlichaam en de linkerpols alsook de snelheid waarmee de rechterknie bewoog, speelden mee in de keuze. ‘Goed’ stond voor brede en gevarieerde bewegingen van vooral de hals en het bovenlichaam.

Neave gaat ervan uit dat de dansers hiermee signalen uitsturen naar vrouwen toe. Vrouwen zouden zo kunnen afleiden hoe sterk, gezond en levenslustig ze zijn. Dat zijn eigenschappen die hun partnerkeuze beïnvloeden.

‘Mannen kunnen dus maar beter trainen op de bewegingen die vrouwen zo welgevallig vinden. Om het even welke man zal hierin geïnteresseerd zijn’, concludeert Neave. Hij kondigt meer diepgravend onderzoek aan over het verband tussen dansen en partnerkeuze.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?