Vrouwen vallen flink af na verbreken relatie

Vergeet de sportschool of het zoveelste dieet als je een kilo of zes kwijt wilt voor de zomer. Het verbreken van je relatie zorgt voor een fiks gewichtsverlies. Vrouwen vallen na het verbreken van een relatie het eerste jaar tot wel 6,4 kilo af. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

In de eerste maand na het verbreken van de relatie verliezen vrouwen gemiddeld ruim twee kilo af omdat ze er, als nieuwe vrijgezel, op hun best uit willen zien. Dat blijkt uit een enquête onder duizend vrouwen, zo meldt Female First. Bijna tachtig procent van de respondenten zegt dat ze slanker zijn als ze geen relatie hebben. Twee derde van de ondervraagden zegt te zijn afgevallen nadat hun man of vriend de relatie beëindigde.

Het tegenovergestelde blijkt ook op te gaan. Drie kwart van de ondervraagde vrouwen geeft toe dat ze zwaarder werden als ze een vaste relatie hadden. Een derde zegt dat ze drie maanden nadat ze gingen samenwonen een flink aantal kilo’s aankwamen.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.