mannen nieuwe relatie

Vrouwen vaak teleurgesteld in bijdrage huishouden partner

Single zijn is zo slecht nog niet. Zeker wanneer je leest dat maar liefst 21 procent van de vrouwen vindt dat hun partner te weinig uitvoert in het huishouden en een zevende veel vaker ruziet met hun partner sinds de lockdown.  Dit blijkt uit onderzoek van Aanbiedingenfolders.nl onder 1.126 Nederlanders met een relatie, uitgevoerd door PanelWizard. 

Stelletjes onenigheid

In de afgelopen maanden hebben vooral jonge stelletjes (tot veertig jaar) vaker onenigheid met elkaar (24 procent). Een belangrijke aanleiding hiervoor lijkt de onderlinge verdeling van huishoudelijke taken. Zo stelt maar liefst 21 procent van de jongeren dat hun partner hen onvoldoende helpt in de huishouding, tegenover slechts veertien procent gemiddeld. “We brengen op dit moment veel meer tijd binnenshuis door dan voorheen”, zegt Ivar van der Wal van Aanbiedingenfolders.nl. “Omdat we onze huizen intensiever zijn gaan gebruiken, worden ze ook een stuk sneller smerig. Wanneer je partner vervolgens bij de schoonmaak op de bank blijft liggen, kan ik me voorstellen dat dit voor ruzies zorgt.”

Huishoudskills

Niet alleen helpen mannen volgens het onderzoek te weinig in het huishouden, ook de manier waarop is volgens veel vrouwen ondermaats. Zo stelt maar liefst een kwart van de vrouwelijke respondenten zich te ergeren aan de manier waarop hun partner een gemiddelde huishoudelijk taak uitvoert. Mannen zijn minder kritisch, slechts vijftien procent stoort zich aan de huishoudskills van hun partner. Toch hoeft dit voor mannen geen reden te zijn om het dan maar helemaal niet meer te proberen. Zo vindt maar liefst 42 procent van de vrouwen het aantrekkelijk om hun partner bezig te zien in het huishouden. Van der Wal: “Dit is een gebied waar voor de gemiddelde man nog veel te halen valt, getuige het onderzoek. In plaats van de auto te wassen, kun je als man beter een keer de was doen of het huis stofzuigen. Niet alleen doe je je vrouw dan een plezier met een fris huis, het kan ook van positieve invloed zijn op jullie liefdesleven. Mocht het er uiteindelijk toch niet van komen, dan heb je altijd nog een schone woning.”

Smoesjes

Naast te weinig hulp in de huishouding leidt ook het massale thuiswerken tot veel ergernissen onder Nederlandse stellen. Zo stelt maar liefst elf procent van de ondervraagden dat hun partner onvoldoende rekening houdt met hun werk wanneer ze beiden vanuit huis werken. Opvallend genoeg hebben vrouwen (dertien procent) hier vaker last van dan mannen (negen procent). Uit het onderzoek blijkt echter dat negen procent van de ondervraagde mannen werk weleens als smoes gebruikt om onder huishoudelijke taken uit te komen. Onder vrouwen is dit slechts zes procent. Van der Wal: “Als je continu bij elkaar op de lip zit, is het belangrijk je aan elkaar aan te passen. Communiceren is hierbij cruciaal; als jouw vriend of vriendin niet weet dat jij om twaalf uur een belangrijke videomeeting hebt, kan je het hem of haar ook niet kwalijk nemen als er een stofzuiger op de achtergrond te horen is. Al is het natuurlijk niet de bedoeling hier misbruik van te maken door te gaan Netflixen op de werkcomputer.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!