Vrouwen sporten voor de looks

Vrouwen bezoeken fitnessclubs vooral om er goed uit te zien, mannen werken er voornamelijk aan hun spierkracht. Met de leeftijd vinden mannen zich goed en gezond voelen steeds belangrijker.

Dit blijkt uit onderzoek van welnessbedrijf Technogym onder ruim 38.000 Europese sporters. Het hoofddoel van de meeste mannen is spierkracht en stabiliteit. Vrouwen gaan voor calorieën verbranden en werken aan een goed figuur.

Leeftijd
Naarmate mannen ouder worden, gaan gezond blijven en ontspannen een grotere rol spelen. De focus ligt dan niet langer op work outs waarmee specifieke spiergroepen worden getraind. Bij vrouwen is deze verschuiving minder groot. Er goed uit zien blijft een belangrijke drijfveer om de sportschool te bezoeken.

Opvallend is dat de Nederlandse vrouw na haar vijfenveertigste ambitieus blijft als het gaat om het verbeteren van sportieve prestaties. Vrouwen uit andere landen vinden dit na een bepaalde leeftijd minder belangrijk. Daarnaast blijken Nederlanders zich bewuster van de kracht van beweging.

Bron: Gezondheidsnet

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.