vriendinnen

Vrouwen schatten zichzelf jaren jonger

Vrouwen lijden aan zelfoverschatting zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Ze denken dat ze er jaren jonger uitzien dan ze daadwerkelijk zijn.

Zo’n 2000 vrouwen deden mee aan een Brits onderzoek en drie kwart van hen denkt dat ze er vijf jaar jonger uitzien voor hun leeftijd. Ai.. Dit komt omdat ze van mening zijn dat ze nog een mooi, glad en fris mooi huidje hebben. Een op de 10 vrouwen maakt het nog bonter. Zij denken dat ze er zelfs 10 jaar jonger uitzien.

Druk maken om uiterlijk

Zich druk maken over hun leeftijd en uiterlijk begint bij het merendeel van de vrouwen pas op 46 jarige leeftijd. Een derde van hen zegt zelfs dat ze helemaal geen moeite hebben met het ouder worden. 10 procent begint zich al zorgen te maken over het uiterlijk als ze in de twintig zijn. Nog eens 40 procent doet dit bij dertig en 20 procent doet dit pas als ze in de vijftig of zestig zijn.

Beauty regels

Vrouwen denken er jong uit te blijven zien door de zon zoveel mogelijk te vermijden, regelmatig fruit te eten en een goede crème te gebruiken. Daarnaast zijn ze van mening dat goede genen ook bijdragen aan een jeugdige look. Regelmatig sporten, naar de kapper, niet roken en hun huid goed reinigen, af en toe een glaasje wijn en je omringen met jonge mensen draagt volgens hen ook bij aan een jeugdig uiterlijk.

Kostenplaatje

Een fris en jeugdig huidje behouden mag wat kosten. De helft van de deelnemende vrouwen geeft op jaarbasis 75 euro uit aan anti-aging cosmetica. 38 procent geeft tussen de 75 en 190 euro uit en 12 procent zelfs tussen de 190 en 300 euro. Slechts 3 procent van de vrouwen geeft per jaar meer dan 300 euro uit aan dit soort producten.

Bron: DailyMail

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
shapeware eerste date
By Moniek ·
18 augustus 2021

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?