vriendinnen

Vrouwen schatten zichzelf jaren jonger

Vrouwen lijden aan zelfoverschatting zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Ze denken dat ze er jaren jonger uitzien dan ze daadwerkelijk zijn.

Zo’n 2000 vrouwen deden mee aan een Brits onderzoek en drie kwart van hen denkt dat ze er vijf jaar jonger uitzien voor hun leeftijd. Ai.. Dit komt omdat ze van mening zijn dat ze nog een mooi, glad en fris mooi huidje hebben. Een op de 10 vrouwen maakt het nog bonter. Zij denken dat ze er zelfs 10 jaar jonger uitzien.

Druk maken om uiterlijk

Zich druk maken over hun leeftijd en uiterlijk begint bij het merendeel van de vrouwen pas op 46 jarige leeftijd. Een derde van hen zegt zelfs dat ze helemaal geen moeite hebben met het ouder worden. 10 procent begint zich al zorgen te maken over het uiterlijk als ze in de twintig zijn. Nog eens 40 procent doet dit bij dertig en 20 procent doet dit pas als ze in de vijftig of zestig zijn.

Beauty regels

Vrouwen denken er jong uit te blijven zien door de zon zoveel mogelijk te vermijden, regelmatig fruit te eten en een goede crème te gebruiken. Daarnaast zijn ze van mening dat goede genen ook bijdragen aan een jeugdige look. Regelmatig sporten, naar de kapper, niet roken en hun huid goed reinigen, af en toe een glaasje wijn en je omringen met jonge mensen draagt volgens hen ook bij aan een jeugdig uiterlijk.

Kostenplaatje

Een fris en jeugdig huidje behouden mag wat kosten. De helft van de deelnemende vrouwen geeft op jaarbasis 75 euro uit aan anti-aging cosmetica. 38 procent geeft tussen de 75 en 190 euro uit en 12 procent zelfs tussen de 190 en 300 euro. Slechts 3 procent van de vrouwen geeft per jaar meer dan 300 euro uit aan dit soort producten.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.