vriendinnen

Vrouwen schatten zichzelf jaren jonger

Vrouwen lijden aan zelfoverschatting zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Ze denken dat ze er jaren jonger uitzien dan ze daadwerkelijk zijn.

Zo’n 2000 vrouwen deden mee aan een Brits onderzoek en drie kwart van hen denkt dat ze er vijf jaar jonger uitzien voor hun leeftijd. Ai.. Dit komt omdat ze van mening zijn dat ze nog een mooi, glad en fris mooi huidje hebben. Een op de 10 vrouwen maakt het nog bonter. Zij denken dat ze er zelfs 10 jaar jonger uitzien.

Druk maken om uiterlijk

Zich druk maken over hun leeftijd en uiterlijk begint bij het merendeel van de vrouwen pas op 46 jarige leeftijd. Een derde van hen zegt zelfs dat ze helemaal geen moeite hebben met het ouder worden. 10 procent begint zich al zorgen te maken over het uiterlijk als ze in de twintig zijn. Nog eens 40 procent doet dit bij dertig en 20 procent doet dit pas als ze in de vijftig of zestig zijn.

Beauty regels

Vrouwen denken er jong uit te blijven zien door de zon zoveel mogelijk te vermijden, regelmatig fruit te eten en een goede crème te gebruiken. Daarnaast zijn ze van mening dat goede genen ook bijdragen aan een jeugdige look. Regelmatig sporten, naar de kapper, niet roken en hun huid goed reinigen, af en toe een glaasje wijn en je omringen met jonge mensen draagt volgens hen ook bij aan een jeugdig uiterlijk.

Kostenplaatje

Een fris en jeugdig huidje behouden mag wat kosten. De helft van de deelnemende vrouwen geeft op jaarbasis 75 euro uit aan anti-aging cosmetica. 38 procent geeft tussen de 75 en 190 euro uit en 12 procent zelfs tussen de 190 en 300 euro. Slechts 3 procent van de vrouwen geeft per jaar meer dan 300 euro uit aan dit soort producten.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!