vriendinnen

Vrouwen schatten zichzelf jaren jonger

Vrouwen lijden aan zelfoverschatting zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Ze denken dat ze er jaren jonger uitzien dan ze daadwerkelijk zijn.

Zo’n 2000 vrouwen deden mee aan een Brits onderzoek en drie kwart van hen denkt dat ze er vijf jaar jonger uitzien voor hun leeftijd. Ai.. Dit komt omdat ze van mening zijn dat ze nog een mooi, glad en fris mooi huidje hebben. Een op de 10 vrouwen maakt het nog bonter. Zij denken dat ze er zelfs 10 jaar jonger uitzien.

Druk maken om uiterlijk

Zich druk maken over hun leeftijd en uiterlijk begint bij het merendeel van de vrouwen pas op 46 jarige leeftijd. Een derde van hen zegt zelfs dat ze helemaal geen moeite hebben met het ouder worden. 10 procent begint zich al zorgen te maken over het uiterlijk als ze in de twintig zijn. Nog eens 40 procent doet dit bij dertig en 20 procent doet dit pas als ze in de vijftig of zestig zijn.

Beauty regels

Vrouwen denken er jong uit te blijven zien door de zon zoveel mogelijk te vermijden, regelmatig fruit te eten en een goede crème te gebruiken. Daarnaast zijn ze van mening dat goede genen ook bijdragen aan een jeugdige look. Regelmatig sporten, naar de kapper, niet roken en hun huid goed reinigen, af en toe een glaasje wijn en je omringen met jonge mensen draagt volgens hen ook bij aan een jeugdig uiterlijk.

Kostenplaatje

Een fris en jeugdig huidje behouden mag wat kosten. De helft van de deelnemende vrouwen geeft op jaarbasis 75 euro uit aan anti-aging cosmetica. 38 procent geeft tussen de 75 en 190 euro uit en 12 procent zelfs tussen de 190 en 300 euro. Slechts 3 procent van de vrouwen geeft per jaar meer dan 300 euro uit aan dit soort producten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.