Karin van K3

Vrouwen pinken heel wat tranen weg

Vrouwen huilen echt meer dan mannen. Dat is gewoon zo. De wetenschap heeft hier natuurlijk menig onderzoek aan gewijd. Daar kwam onder andere naar voren dat de hormonale verschillen tussen de geslachten hierop van invloed zijn. Ook zou  het traditionele rollenpatroon hier achter zitten.

Vrouwen huilen vaak en lang

De Nederlandse professor in de psychologie Ad Vingerhoets ontdekte dat een vrouw elk jaar tussen de 30 en 64 keer huilt, mannen doen het tussen de 6 en 17 keer. Een huilbui duurt bij de dames (6 minuten) ook langer dan bij de heren (2 tot 3 minuten). Vingerhoets bevroeg 5.000 mensen in 37 verschillende landen over hun emotionele reacties.

Emotioneel en sentimenteel

Daaruit blijkt dat 66 procent van de mannen minder dan 5 minuten huilen, 24 procent liet zijn tranen tussen de 6 en de 15 minuten lopen. Bij vrouwen daarentegen duurde dit bij 43 procent minder dan vijf minuten, 38  procent procent liet haar emoties tussen de 6 en en de 15 minuten. Volgens professor Vingerhoets zijn deze verschillen te verklaren door het feit dat vrouwen vaker naar emotionele films kijken en een voorliefde voor sentimentele literatuur hebben.

Ook suggereert Vingerhoets dat mannen meer begrip zouden kunnen tonen wanneer ze naar een romantische film kijken met hun partners. Het onderzoek heeft namelijk aangetoond dat mannen vaak geïrriteerd raken wanneer ze een vrouw zien huilen. Mannen negeren ook vaak de persoon die overmand wordt door emoties.

Tranen bevatten prolactine

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat tranen prolactine bevatten, dit is een hormoon dat door de hypofyse wordt geproduceerd. De stof wordt in verband gebracht met gevoelens. Het niveau hiervan is groter bij vrouwen dan mannen, wat kan verklaren waarom dames vaker een traantje wegpinken. Een ander interessant weetje is dat mannen grotere traankanalen hebben. Hierdoor duurt het langer tot deze vol raken en de tranen dus vloeien.

Respect voor elkaar

Vrouwen lijken dus niet alleen gevoeliger, ze zijn dat echt. Als man kun je dit afkeuren maar dat lost niets op. Als vrouw kun je hier tegen vechten maar die hormonen laten zich echt niet voor de gek houden. De enige manier om hiermee om te gaan is respect te tonen voor elkaar. Een vrouw moet dus ook niet meteen boos worden op een man, wanneer hij niet voldoende meeleeft. Mannen zitten zo gewoon niet in elkaar, daar kunnen zij ook niets aan doen.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijke mannen
By Moniek ·
25 oktober 2021

Handige verzorgingstips van mannen voor vrouwen

Het ligt niet zo voor de hand misschien, maar vrouwen kunnen op het gebied van beauty en verzorging nog beste wat leren van mannen. Deze bruikbare tips zijn reuze handig en voor vrouwen een groot pluspunt: ze kosten maar weinig tijd!
By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!

pizza
By Margret ·
22 oktober 2021

Singles recept: Pizza quattro stagione casa mia

Samen koken is bij singles een geliefde bezigheid, het is een goede manier om die ander te leren kennen. Maak samen pizza, dan heb je iets om handen, tijdens de kennismaking.
kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.