verdriet

Vrouwen open over seksueel misbruik: #zeghet

Je hebt een date waar je met plezier naar uitkijkt maar in plaats van een leuke avond te hebben word je aangerand. Je zal de eerste vrouw niet zijn die dit overkomt, maar erover praten, dat is een ander verhaal.

Verbreek de stilte

Voor slachtoffers van seksueel misbruik, lichamelijk of geestelijk geweld is het volgens Slachtofferhulp nog altijd heel lastig om te praten over wat hen is overkomen. Daarom vraagt de organisatie vanaf 2 november de aandacht voor de campagne ‘Verbreek de stilte’. Ook op Twitter durven vrouwen open te zijn over wat hen is overkomen.

Hulp bij seksueel geweld

De website verbreekdestilte.nl bestaat sinds 2014 en hoort bij de hulplijn seksueel misbruik die is opgericht op advies van de commissies-Samson en -Deetman. Het blijft voor Slachtofferhulp echter belangrijk om duidelijk te maken waar slachtoffers terechtkunnen.

Drempel

“Mensen durven te vaak niet te spreken over wat hen is overkomen en als ze die drempel over zijn dan weten ze in veel gevallen niet wie hen het beste kan helpen. Daarvoor is er dus de hulplijn. Onder het motto: laat wat je overkomen is je leven niet bepalen, helpen we mensen naar de hulp die zij in hun situatie nodig hebben”, zegt Alexandra Houbiers, directeur Programma’s en Innovaties bij Slachtofferhulp Nederland.

‘Zeg het’

Cabaretière Anke Laterveer deed onlangs in de talkshow Pauw uit de doeken dat ook zij is aangerand. Om het taboe op spreken over misbruik te doorbreken, lanceerde ze vandaag op Twitter de hashtag #zeghet. Vrouwen delen nu massaal hun verhaal op het sociale medium.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.