Vrouwen meer seksplezier met glijmiddel

Glijmiddel wordt vrouwen al langer aangeraden om het comfort tijdens het vrijen te verhogen en scheuren van de gevoelige vaginahuid te voorkomen. Het product blijkt echter nog een voordeel te hebben: het zou de seks ook beter maken.

Dat kwam naar voren uit onderzoek dat door het Amerikaanse Centre for Sexual Health Promotion (CSHP), onderdeel van de Indiana University, werd uitgevoerd. Hiervoor werden bijna 2500 vrouwen tussen de 18 en 68 jaar ondervraagd over hun ervaringen met glijmiddel.

Hieruit kwam naar voren dat bijna driekwart (70 procent) van de deelneemsters van mening is dat haar seksuele ervaringen dankzij glijmiddel beter zijn.

Met name het comfort en het plezierige gevoel dat het middel gaf, vielen in de smaak. De vrouwen maakten hierbij gebruik van zes verschillende soorten glijmiddel, op basis van water of siliconen, aldus de Times of India dinsdag.

Scheuringsgevaar

Het onderzoek werd uitgevoerd door CSHP’s Debby Herbenick en de aanleiding was het gebrek aan cijfermateriaal over de gebruikservaringen. Anders dan wat betreft de functionaliteit van glijmiddel, zoals het tegengaan van scheuringsgevaar, was daar nog nauwelijks onderzoek naar gedaan.

De deelnemende vrouwen waren voor het grootste deel heteroseksueel (86 procent), getrouwd ( 56 procent) en gemiddeld bijna 33 jaar.

Een eerdere studie van het CSHP onder mannen wees uit dat glijmiddel in ongeveer 25 procent van de vrijpartijen gerbuikt wordt. De resultaten van het nieuwe onderzoek zijn opgenomen in het vakblad Innovative Research on Sexual Health session.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?