vrouwen vaker soa test

Vrouwen laten vaker soa-test doen dan mannen

Heb jij wel eens een soa-test laten doen? Je bent in ieder geval niet de enige. Bijna twee op de tien Nederlanders heeft wel eens soa-test gedaan. En opvallend genoeg doen vrouwen dit 6 procent vaker dan mannen. 

Onderzoek soa testen

Dit blijkt uit een onderzoek naar de kennis en behandeling van soa’s van Openlab, waarvoor duizend Nederlanders zijn ondervraagd. Ruim 22 procent van de vrouwen heeft zich wel eens op een soa laten testen, tegenover 16 procent van de mannen. Naarmate de leeftijd vordert, blijken Nederlanders minder vaak een soa-test te laten doen.

55 plussers & jongeren

Driekwart van de ondervraagde 55-plussers zegt dit überhaupt nog nooit te hebben gedaan. Deze groep is er desalniettemin van overtuigd nog nooit een soa gehad te hebben. Van de jongeren tussen de 18 en 24 heeft slechts een vijfde nog nooit een soa test gedaan. Het onderzoek laat verder zien dat iets minder dan de helft van de soa-dragers hun bedpartners niet heeft ingelicht toen ze erachter kwamen een soa te hebben.

Wraak

De redenen voor mensen om hun partners niet in te lichten als ze een soa hebben, verschillen sterk. Bij mannen ligt dit er voornamelijk aan dat zij niet de contactgegevens van al hun bedpartners hebben. Vrouwen geven vaker aan dat zij niet realiseerden dat het nodig was hun voormalig bedpartners in te lichten. 4 procent van de vrouwen geeft aan dit expres niet te doen om wraak te nemen op hun ex-bedpartners te wreken.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.