evan jinek geen kinderwens

Vrouwen kiezen Eva Jinek als minister-president

Ons huidige kabinet wordt gedomineerd door mannen, maar hoe zou ons kabinet eruit zien als er alleen maar bekende vrouwen ons land vertegenwoordigen? Datingservice Lexa.nl deed in aanloop naar Internationale Vrouwendag onderzoek naar hoe ons ideale vrouwenkabinet eruit zou zien. Vrouwen zien het liefst Eva Jinek minister-president worden, de reislustige Floortje Dessing mag Buitenlandse Zaken vertegenwoordigen en onze veiligheid vertrouwen we toe aan Ellie Lust als Minister van Veiligheid en Justitie.

Politiek geëngageerd valt in de smaak

Uit eerder onderzoek van Lexa.nl is gebleken dat bijna één op de vier mannen het interessant vindt als een vrouw zich bezig houdt met politiek. De heren zijn ook (meer dan de vrouwen) bereidt om in naam van de liefde politieke voorkeuren en verschillen naar de achtergrond te schuiven. Een politieke carrière kan de vrouw dus aantrekkelijker maken voor de man. Hoogste tijd om dus eens te kijken welke bekende Nederlandse vrouwen in aanmerking komen voor de belangrijkste ministerposten in een vrouwenkabinet.

De 12 vrouwelijke ministers

Het is een flinke lijst met ministerposten die we moeten gaan invullen, maar de Nederlandse vrouwen weten precies wie zij graag terug zouden willen zien tijdens de bordesscène. Zo mag Natasja Froger Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid worden. Vrouwen kiezen Loretta Schrijver voor de post van Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Victoria Koblenko als Minister van Defensie.

Voor minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wordt  Astrid Joosten als meest geschikt gezien en de overheid schatkist vertrouwen ze wel toe aan Annemarie van Gaal, zij mag Minister van Financiën worden. Wie kun je beter inschakelen als het gaat om ons milieu dan Bertie Steur, de bekende boerin uit het tv-programma Boer Zoekt Vrouw is gekozen tot Minister van Infrastructuur en Milieu.

Als minister van Economische Zaken mag Antoinette Hertzenberg toezicht houden op ondernemend Nederland. Ervaringsdeskundige Leontien van Moorsel vertrouwen we de post van Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport toe. En last but not least is Caroline Tensen gekozen tot Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerkingen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.