vrouwen in winter zwaarder

Vrouwen in de winter zwaarder

Bijna 60 procent van de vrouwen is in de winter een halve kilo tot bijna drie kilo zwaarder. Gemiddeld komen vrouwen in de wintermaanden ruim twee kilo aan. Dat blijkt uit een onderzoek onder tweeduizend mensen, zo meldt de Daily Mail. 

Koude wintermaand krijgt schuld

De helft van de ondervraagde vrouwen geeft de schuld aan de koude wintermaanden. Ze zeggen meer en vaker te eten om zich beter te voelen tijdens de korte, donkere dagen. Door de kou en de nattigheid hebben ze vaak ook geen zin om naar de sportschool te gaan.

Traktatie van chocolade en cake

Een kwart van de vrouwen geeft de schuld aan collega’s en vrienden, omdat die in de winter vaker trakteren op chocolade en cake. Ook zeggen de vrouwen tijdens de vele feestdagen in december te veel te eten en snoepen.

Afvallen
Alhoewel de helft van de ondervraagde vrouwen het vervelend vindt om zwaarder te zijn, zegt 16 procent er geen last van te hebben omdat ze in de winter toch meer kleding dragen. Wel zijn de meeste vrouwen van plan om in het voorjaar weer af te vallen.

Mannen blijven op gewicht

Mannen blijken minder last te hebben van de seizoenswisseling. Een kwart van de ondervraagde mannen zegt dat zijn gewicht hetzelfde is gebleven. Ook oudere vrouwen hebben er minder last van. Van hen zegt 47 procent niet te zijn aangekomen in de winter.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.