vrouwen in winter zwaarder

Vrouwen in de winter zwaarder

Bijna 60 procent van de vrouwen is in de winter een halve kilo tot bijna drie kilo zwaarder. Gemiddeld komen vrouwen in de wintermaanden ruim twee kilo aan. Dat blijkt uit een onderzoek onder tweeduizend mensen, zo meldt de Daily Mail. 

Koude wintermaand krijgt schuld

De helft van de ondervraagde vrouwen geeft de schuld aan de koude wintermaanden. Ze zeggen meer en vaker te eten om zich beter te voelen tijdens de korte, donkere dagen. Door de kou en de nattigheid hebben ze vaak ook geen zin om naar de sportschool te gaan.

Traktatie van chocolade en cake

Een kwart van de vrouwen geeft de schuld aan collega’s en vrienden, omdat die in de winter vaker trakteren op chocolade en cake. Ook zeggen de vrouwen tijdens de vele feestdagen in december te veel te eten en snoepen.

Afvallen
Alhoewel de helft van de ondervraagde vrouwen het vervelend vindt om zwaarder te zijn, zegt 16 procent er geen last van te hebben omdat ze in de winter toch meer kleding dragen. Wel zijn de meeste vrouwen van plan om in het voorjaar weer af te vallen.

Mannen blijven op gewicht

Mannen blijken minder last te hebben van de seizoenswisseling. Een kwart van de ondervraagde mannen zegt dat zijn gewicht hetzelfde is gebleven. Ook oudere vrouwen hebben er minder last van. Van hen zegt 47 procent niet te zijn aangekomen in de winter.

Bron: Nu

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.