Een complimentje, felicitatie of iemand succes wensen? Nederland grijpt massaal naar de smartphone om een WhatsApp bericht te versturen. Vrouwen zien dat graag anders. Bijna de helft van hen hunkert namelijk naar een kaartje en ongeveer een kwart ontvangt graag persoonlijk bezoek.

WhatsApp per post

Voor iedereen die zo’n digitaal bijzonder bericht graag eens per post stuurt of ontvangt, is er nu TelfortBerichtvanhetJaar.nl. Hier vereeuwig je jouw bijzondere bericht van 2015, die niet lang daarna op een mooi hart gedrukt op de deurmat ligt. Telfort doet er meteen een lintje aan, zodat the object of your affection ’m mooi op kan hangen bijvoorbeeld in de kerstboom en aan jou kan denken. Net zo makkelijk – en gratis – als een app’je, maar met 1000 keer meer impact.

Zeg het met een app’je

Met maar liefst 9,4 miljoen gebruikers is WhatsApp ontzettend populair; de gemiddelde Nederlander krijgt per dag zo’n 65 berichtjes binnen. We sturen ons ook een slag in de rondte: om te feliciteren, succes te wensen of gewoon even een complimentje te geven. Hartstikke leuk natuurlijk, maar slechts 17% van de vrouwen geeft bij een belangrijke gebeurtenis de voorkeur aan een app’je, terwijl het voor 64% de realiteit is.

vrouwen hunkeren naar kaartje

Voordelen voor vrouwen

Toch heeft de opkomst van WhatsApp ook voordelen voor vrouwen. Meer dan de helft ontvangt nu vaker en meer attente berichtjes en bijna twee derde verstuurt vaker lieve dingen aan dierbaren. En die berichten zijn waardevol, want met name vrouwen halen van alles uit de kast om berichten te bewaren. De helft van de berichtenverzamelaars doet dat door niets te deleten – wat de prestaties van de telefoon meestal niet ten goede komt. Een kwart mailt berichten naar zichzelf of maakt er een screenshot van.

Kaartje krijgen wordt bijzonder

We zijn de hele dag bereikbaar, sturen en ontvangen berichtjes en houden social media in de gaten. Nederlandse vrouwen zeggen door deze online activiteiten de gebeurtenissen in het leven van vrienden, familie en collega’s beter te volgen en anderen weten ook beter wat er in hun leven speelt. Het krijgen van een kaartje is bijzonder geworden. Misschien dat we er juist daarom zo zuinig op zijn – 74% van de vrouwen bewaart dierbare fysieke berichten.

Romantiek…

Met ‘Telfort Bericht van het Jaar’ maakt de provider het nu heel makkelijk om een persoonlijke boodschap per post op te laten sturen. Je schrijft het meest bijzondere bericht van 2015 digitaal op www.telfortberichtvanhetjaar.nl en voor je het weet ligt het op een hart gedrukt op de deurmat van de ontvanger. Met een lintje eraan, zodat het bericht zo de kerstboom in kan. En voor de romantici: bij de mistletoe.

digitaal bericht naar kaartje