Vrouwen hebben vaker een gebroken hart

Vrouwen kampen zeven tot tien keer zo vaak met het ‘gebroken hart-syndroom’, waarbij plotselinge of langdurige stress voor hartproblemen zorgt. Dit blijkt uit onderzoek van de University of Arkansas.

Het gebroken hart-syndroom ontstaat als na een grote schok een vloedgolf aan adrenaline en andere stresshormonen door het lichaam raast. Het klassieke voorbeeld is een vrouw die haar man verliest, maar het kan ook om een positieve schok gaan, zoals het winnen van de loterij.

Symptomen
Patiënten krijgen klachten die lijken op de symptomen van een hartaanval, zoals pijn op de borst en benauwdheid. Ze herstellen meestal binnen een paar weken. 

Tien keer zo vaak
Dr. Abhishek Deshmukh bekeek 6229 gevallen. Maar 671 daarvan betroffen mannen. Na correctie voor andere factoren die een rol spelen, zoals hoge bloeddruk en roken, bleken vrouwen gemiddeld 7,5 keer zo vaak het gebroken hart-syndroom te krijgen. Bij vrouwen jonger dan 55 komt het zelfs bij tien keer zo vaak voor als bij hun mannelijke leeftijdsgenoten.

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?