slaapkamer opknappen

Vrouwen hebben nachtmerries over ontrouw, mannen over rampen

Terwijl vrouwen ’s nachts vooral wakker schrikken van nare dromen over ontrouw hebben mannen voornamelijk nachtmerries over grote rampen.

Branden, overstromingen, oorlogen en andere rampen zijn onderwerpen waar mannen de meeste nachtmerries over hebben. Vrouwen hebben eerder nare dromen over gebroken vriendschappen, leugens en vreemdgaan, zo blijkt uit Canadees onderzoek.

De wetenschappers van de Universiteit van Montreal hebben voor het onderzoek driehonderd mannen en vrouwen gevraagd hun dromen iedere ochtend voor minimaal vijf weken op te schrijven. De dagboekaantekeningen over de nachtmerries zijn gemiddeld langer dan de notities over normale dromen. Daarnaast gebruiken vrouwen meer woorden om hun droom of nachtmerrie op te schrijven, zo meldt Daily Mail.

Thema’s

De meest voorkomende scènes in de nachtmerries worden gedomineerd met beelden van fysieke agressie, waaronder ontvoeringen en moorden. Persoonlijke conflicten als gevechten en ontrouw zijn daarna veel voorkomende thema’s waar de ondervraagden over dromen.

Daarnaast zijn de respondenten meerdere keren wakker geschrokken omdat ze het gevoel hadden om te falen, hulpeloos te zijn of te laat te komen. Ook de aanwezigheid voelen van een kwade kracht, als een monster of spook werd meerdere keren genoemd, net als nachtmerries waarin de dromer zelf ziek werd of stierf.

Mannen blijken volgens het onderzoek twee keer zoveel kans te hebben om te dromen over rampen. Zij werden daarnaast eerder geteisterd door insecten in hun slaap.

Bron: Nu

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.
snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
By Moniek ·
26 oktober 2021

Geweldige vintage woonschatten vind je hier

Dol op tweedehands, vintage en design speuren op rommelmarkten? wist je dat je ook in de winter prima op zoek kan naar nieuwe woonschatten voor een prikkie?