slaapkamer opknappen

Vrouwen hebben nachtmerries over ontrouw, mannen over rampen

Terwijl vrouwen ’s nachts vooral wakker schrikken van nare dromen over ontrouw hebben mannen voornamelijk nachtmerries over grote rampen.

Branden, overstromingen, oorlogen en andere rampen zijn onderwerpen waar mannen de meeste nachtmerries over hebben. Vrouwen hebben eerder nare dromen over gebroken vriendschappen, leugens en vreemdgaan, zo blijkt uit Canadees onderzoek.

De wetenschappers van de Universiteit van Montreal hebben voor het onderzoek driehonderd mannen en vrouwen gevraagd hun dromen iedere ochtend voor minimaal vijf weken op te schrijven. De dagboekaantekeningen over de nachtmerries zijn gemiddeld langer dan de notities over normale dromen. Daarnaast gebruiken vrouwen meer woorden om hun droom of nachtmerrie op te schrijven, zo meldt Daily Mail.

Thema’s

De meest voorkomende scènes in de nachtmerries worden gedomineerd met beelden van fysieke agressie, waaronder ontvoeringen en moorden. Persoonlijke conflicten als gevechten en ontrouw zijn daarna veel voorkomende thema’s waar de ondervraagden over dromen.

Daarnaast zijn de respondenten meerdere keren wakker geschrokken omdat ze het gevoel hadden om te falen, hulpeloos te zijn of te laat te komen. Ook de aanwezigheid voelen van een kwade kracht, als een monster of spook werd meerdere keren genoemd, net als nachtmerries waarin de dromer zelf ziek werd of stierf.

Mannen blijken volgens het onderzoek twee keer zoveel kans te hebben om te dromen over rampen. Zij werden daarnaast eerder geteisterd door insecten in hun slaap.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!