seks vakantie

Vrouwen hebben minder vaak seks maar wel met meer variatie

Vrouwen hebben minder seks dan vroeger, maar stoppen wel meer variatie in hun seksbeleving. Dat blijkt uit een Brits onderzoek naar seksueel gedrag en levenswijzen dat tussen 2010 en 2012 werd verricht.

Het is het derde National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyles (Natsal-3). In vergelijking met de eerdere bevragingen blijkt dat vrouwen vaker seks hebben voor ze zestien zijn, vaker lesbische seks hebben en ook meer anale seks hebben. De eerdere onderzoeken werden tussen 1990 en 1991 (Natsal-1) en tussen 1999 en 2001 (Natsal-2) verricht. Opmerkelijk is dat vrouwen minder vaak seks hebben.

Lesbische seks

Zestien procent van de Britse vrouwen tussen 16 en 44 jaar zegt seksuele ervaringen te hebben gehad met een vrouw. In Natsal-2 was dat tien procent, in Natsal-1 slechts 4 procent.

Anale seks

Ook inzake anale seks wordt een gelijkaardige trend waargenomen: vijftien procent van de ondervraagde vrouwen verklaart in het voorbije jaar anale seks te hebben gehad, in vergelijking met elf procent in Natsal-2 en 7 procent in Natsal-1.

Het valt niet uit te sluiten dat deze veranderingen te wijten zijn aan het feit dat mensen nu minder schroom hebben om details over hun seksleven te onthullen dan vroeger. “Maar de bereidwilligheid waarmee zoveel vrouwen toegeven dat ze lesbische seks hadden, betekent een grote culturele omwenteling”, aldus onderzoeker William Saletan in The Lancet.

Minder seks

Hoewel vrouwen meer types seks hebben, is de frequentie waarmee ze seks hebben afgenomen. In 1990 lag de mediaan op vijf keer seks in de voorbije maand, in 2001 was dat nog vier keer, in 2012 nog maar drie keer.

Een mogelijke verklaring is dat we minder seks hebben omdat we het te druk hebben. Professor Wellings van de Londense School of Hygiene: “Werk is onze huizen binnengeslopen en er is geen scheiding meer tussen werk en privé. Mensen nemen hun laptops en iPads mee in bed. Mensen werken heel hard en hebben het heel druk”.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.