digitale vriendschap

Vrouwen hebben meer succes met een openingszin

Ben je aan het daten in de hoop er een heuse serieuze relatie aan over te houden? Dan is het wel handig om te weten welke openingszinnen succes hebben en welke niet.  Wat blijkt? Wie een gesprek begint met alleen ‘hi’, ‘hey’ of ‘hallo’ heeft weinig succes. Iemands naam noemen en iets persoonlijks zeggen, zorgt vaker voor een eerste afspraakje. Vrouwen hebben daarbij meer succes, als ze een gesprek beginnen. De Nederlandse dating-app The Inner Circle onderzocht welke openingszin het beste scoort. Dit zijn hun tips voor online daters.

Vrouwen hebben meer succes met openingszin

David Vermeulen, CEO en medeoprichter van The Inner Circle: “Het doel van onze app is om gelijkgestemde singles met elkaar af te laten spreken, omdat je dan ontdekt of het klikt of niet. Daarom moet je eerste boodschap iemands aandacht grijpen. Om online daten nog succesvoller te maken, delen we zes tips die vrijgezellen laten opvallen, zodat ze nog sneller met hun match afspreken.”

Met name mannen hebben iets aan deze tips. Mannen beginnen veel vaker een gesprek, maar hebben minder vaak succes met hun openingszin. Als een vrouw het gesprek begint, heeft ze maar liefst 2,5 keer meer kans om een reactie van een man te krijgen.

Tips voor online daters

Dit zijn de tips van The Inner Circle voor online daters.

1: ‘Hey’, ‘hi’ en ‘hallo’ werken niet

Wie een gesprek begint met ‘hi’, ‘hey’ of ‘hallo’, heeft in het buitenland 45 procent minder kans om een reactie te krijgen. In Nederland heb je met een ‘hoi’ 20 procent minder kans op een reactie. Vragen hoe het met iemand gaat, leidt vaker tot een eerste afspraakje.

2: Niemand houdt van essays

Hoe langer je openingszin, hoe kleiner de kans op een reactie is. Maar een te korte openingszin werkt ook niet. Een boodschap met 18 woorden scoort het best. Niemand zit te wachten op een openingszin van meer dan 20 woorden.

3: Say my name, say my name

Door in een eerste bericht iemands naam te noemen, scoor je in Nederland dertien procent meer reacties. Blijkbaar willen we in Nederland graag dat de ander het advies van Destiny Child opvolgt (Say my name). Noem je in het buitenland iemands naam, dan scoor je trouwens maar vier procent meer reacties.

4: Een vraag helpt soms

Dertig procent van de eerste boodschappen in een dating app zijn een vraag. Maar dat zorgt er in het buitenland niet voor dat iemand sneller reageert. Stel je in Nederland een vraag, dan heb je heel soms (zes procent) meer kans op een reactie.

5: Wees persoonlijk en niet cheesy

Wie een cliché openingszin gebruikt, laat zien dat ‘ie weinig interesse heeft in de ander. Stuur dus een persoonlijke boodschap, bijvoorbeeld over iemands profielfoto of een gedeelde hobby. Zo’n persoonlijke boodschap zou je zelf ook leuker vinden, toch?

6: Zeg het niet met emoji’s

Maar vijf procent van de singles gebruikt een emoji in zijn of haar openingszin. Dat levert trouwens ietsje minder reacties op. De meest populaire emoji’s zijn, in deze volgorde:

 

Merk op: The Inner Circle deed een onderzoek naar een aantal woorden en (het aantal woorden) in openingszinnen, maar leest natuurlijk niet mee met iemands chat.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.