Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
digitale vriendschap
18 oktober 2019

Vrouwen hebben meer succes met een openingszin

Ben je aan het daten in de hoop er een heuse serieuze relatie aan over te houden? Dan is het wel handig om te weten welke openingszinnen succes hebben en welke niet.  Wat blijkt? Wie een gesprek begint met alleen ‘hi’, ‘hey’ of ‘hallo’ heeft weinig succes. Iemands naam noemen en iets persoonlijks zeggen, zorgt vaker voor een eerste afspraakje. Vrouwen hebben daarbij meer succes, als ze een gesprek beginnen. De Nederlandse dating-app The Inner Circle onderzocht welke openingszin het beste scoort. Dit zijn hun tips voor online daters.

Vrouwen hebben meer succes met openingszin

David Vermeulen, CEO en medeoprichter van The Inner Circle: “Het doel van onze app is om gelijkgestemde singles met elkaar af te laten spreken, omdat je dan ontdekt of het klikt of niet. Daarom moet je eerste boodschap iemands aandacht grijpen. Om online daten nog succesvoller te maken, delen we zes tips die vrijgezellen laten opvallen, zodat ze nog sneller met hun match afspreken.”

Met name mannen hebben iets aan deze tips. Mannen beginnen veel vaker een gesprek, maar hebben minder vaak succes met hun openingszin. Als een vrouw het gesprek begint, heeft ze maar liefst 2,5 keer meer kans om een reactie van een man te krijgen.

Tips voor online daters

Dit zijn de tips van The Inner Circle voor online daters.

1: ‘Hey’, ‘hi’ en ‘hallo’ werken niet

Wie een gesprek begint met ‘hi’, ‘hey’ of ‘hallo’, heeft in het buitenland 45 procent minder kans om een reactie te krijgen. In Nederland heb je met een ‘hoi’ 20 procent minder kans op een reactie. Vragen hoe het met iemand gaat, leidt vaker tot een eerste afspraakje.

2: Niemand houdt van essays

Hoe langer je openingszin, hoe kleiner de kans op een reactie is. Maar een te korte openingszin werkt ook niet. Een boodschap met 18 woorden scoort het best. Niemand zit te wachten op een openingszin van meer dan 20 woorden.

3: Say my name, say my name

Door in een eerste bericht iemands naam te noemen, scoor je in Nederland dertien procent meer reacties. Blijkbaar willen we in Nederland graag dat de ander het advies van Destiny Child opvolgt (Say my name). Noem je in het buitenland iemands naam, dan scoor je trouwens maar vier procent meer reacties.

4: Een vraag helpt soms

Dertig procent van de eerste boodschappen in een dating app zijn een vraag. Maar dat zorgt er in het buitenland niet voor dat iemand sneller reageert. Stel je in Nederland een vraag, dan heb je heel soms (zes procent) meer kans op een reactie.

5: Wees persoonlijk en niet cheesy

Wie een cliché openingszin gebruikt, laat zien dat ‘ie weinig interesse heeft in de ander. Stuur dus een persoonlijke boodschap, bijvoorbeeld over iemands profielfoto of een gedeelde hobby. Zo’n persoonlijke boodschap zou je zelf ook leuker vinden, toch?

6: Zeg het niet met emoji’s

Maar vijf procent van de singles gebruikt een emoji in zijn of haar openingszin. Dat levert trouwens ietsje minder reacties op. De meest populaire emoji’s zijn, in deze volgorde:

 

Merk op: The Inner Circle deed een onderzoek naar een aantal woorden en (het aantal woorden) in openingszinnen, maar leest natuurlijk niet mee met iemands chat.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Appjes sturen naar je nieuwe liefde: met deze 4 tips een eitje!

Ben je hoteldebotel op je nieuwe liefde? Spannend allemaal! Zeker als...

Zomerse singlevakanties: deze gave reizen kun je nu boeken!

Na maanden die bol stonden van corona en lockdown kunnen singles...

10 vragen voor een originele eerste date

Hoe vaak je ook ge-date hebt of niet, de kans is...

20 openingszinnen voor een leuk gesprek op datingapps

Heeft de persoon in kwestie niet veel informatie op zijn of...

Een relatie op latere leeftijd: tips

Je bent geen jonge blom meer, hebt al een leven achter...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie