slapende vrouw

Vrouwen hebben meer slaap nodig

Ben je als vrouw in de mogelijkheid in het weekend of op een doordeweekse dag even iets langer te blijven liggen, dan moet je dat gewoon eens doen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat vouwen van middelbare leeftijd sneller dan mannen gezondheidsproblemen krijgen bij gebrek aan slaap.

Weinig slaap geeft psychische klachten

In een onderzoek dat gedaan is onder 210 mannen en vrouwen, blijkt dat vrouwen door onvoldoende slaap eerder psychologische klachten gaan ontwikkelen dan mannen. Dit uitte zich in een grote drang naar vijandigheid, depressie en woede. Bij mannen kwamen die gevoelens niet in deze mate naar boven.

Het belang van slapen

“Eén van de belangrijkste functies van slaap is om de hersenen zichzelf te laten herstellen,” vertelt professor Jim Horne, directeur van het Sleep Research Center aan de Universiteit van Loughborough. Verder vertelt hij dat wanneer je in diepe slaap bent de cortex zich los maakt van de zintuigen en deze in een herstel toestand gaat.

Vrouwen hebben meer slaap nodig

Hoe meer je je hersenen gebruikt door de dag heen, hoe meer tijd je brein nodig heeft om te herstellen en hoe meer slaap je dus nodig hebt. Vrouwen doen nogal veel aan multitasken en gebruiken dus meer hersenen dan mannen. Daarom hebben vrouwen dus meer slaap nodig. Daar komt bij dat de hersenen van de vrouw iets complexer zijn dan die van mannen en ook daarom hebben vrouwen meer slaap nodig. Gemiddeld zo’n 20 minuutjes meer, maar sommige vrouwen kunnen het met meer of minder slaap stellen.

Dus even je zelf toestaan een klein half uur langer te luieren, dat doet je gezondheid goed en dus ook je humeur. Je moet natuurlijk niet alles geloven wat de wetenschap zegt, maar in dit geval…..

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.