Vrouwen grijpen vaker naar drank en drugs na scheiding

Uit eerdere onderzoeken blijkt al dat het huwelijk goed is voor je gezondheid. Maar dan moet je wel bij elkaar blijven, want een scheiding zorgt ervoor dat vrouwen vaker naar drank en drugs grijpen en dat mannen in een depressie raken.

Dit blijkt uit grootschalig onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie bij 35.000 mannen en vrouwen in 15 landen, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Het huwelijk werkt vooral bij vrouwen als buffer tegen drank- en drugsmisbruik. Volgens Scott omdat ze meestal de kinderen verzorgen en dus meer verantwoord gedrag aannemen.

Ook kwam naar voren dat vrouwen tijdens de eerste jaren al iets meer kans hebben om in een dip te komen, vooral als ze laaggeschoold zijn. Volgens onderzoeksleidster Kate Scott, klinisch psycholoog aan de universiteit van Otago in Nieuw-Zeeland, heeft dat te maken met het nog niet uitgeroeide rollenpatroon. Toch zijn over het algemeen genomen, getrouwde mensen wel optimistischer dan niet getrouwde mensen.

“Vroeger dacht men dat alleen mannen mentaal voordeel hadden bij een huwelijk, maar het effect speelt dus ook bij vrouwen”, zegt Scott.

Een scheiding leidt weer tot veel verdriet, pijn en ontreddering waardoor vaker mentale problemen parten gaan spelen. Het verschil tussen een relatiebreuk of het overlijden van de partner is niet eens zo groot.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?