Vrouwen geregeld last van ongewenste intimiteiten op werk

Een op de veertig vrouwen had vorig jaar te maken met ongewenste seksuele toenaderingen. Daarvan vond een vijfde plaats op de werkvloer.

Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag op basis van cijfers uit de zogenoemde Integrale Veiligheidsmonitor, waaraan ruim 100.000 vrouwen meededen.

Bij een derde van de vrouwen die de ervaring hadden dat zij met seksuele bedoelingen op een kwetsende manier werden aangeraakt of vastgepakt, gebeurde dit meer dan eens.

Jonge vrouwen werden het meest lastiggevallen. Van de 15 tot 24-jarigen had drie op de veertig hier vorig jaar mee te maken.

Horeca

In bijna de helft van de gevallen kende het slachtoffer de dader. Jongere vrouwen worden vaker lastiggevallen door een onbekende, op straat of in de horeca.

Oudere vrouwen hebben vaker te maken met ongewenst gedrag van iemand die ze kennen en dat gebeurt meer op het werk. Van alle voorvallen vond 6 procent thuis plaats. Meer op Nu.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?