intelligente vrouw

Vrouwen gelukkiger van hoger salaris

Wat als je kon kiezen? Wat zou jij dan willen: knapper zijn of slimmer? En wat denk je dat de basis is voor geluk? Huidverzorgingsmerk Clinique onderzocht het en vroeg het aan 8.000 vrouwen over de hele wereld in hun onderzoek ‘de waarheid over geluk: wat vrouwen willen’.

Hersenen versus schoonheid

Van de vrouwen uit meer dan 15 verschillende landen, geeft 79 procent de voorkeur aan hersenen boven schoonheid. Ook gaven ze aan niet het gevoel te hebben dat schoonheid een nadeel is op het werk. Slechts één op drie vrouwen had het gevoel dat een knappe vrouw minder gerespecteerd werd.

Verschillende landen

Uiteraard lag dat gemiddelde niet in alle landen even hoog. Terwijl Amerikaanse en Spaanse vrouwen de grootste voorkeur hebben voor intelligentie (maar liefst 84 en 90 procent), waren Zuid-Korea en China minder overtuigd (met 61 en 71 procent).

Een hoger salaris = geluk?

De vrouwen waren het er dan misschien wel, globaal genomen, over eens dat ze liever slim dan mooi zijn, over de vraag wat hen gelukkiger zou maken, waren de meningen sterker verdeeld. De antwoorden werden vooral bepaald door nationaliteit.

Westers versus Oosters

Zo geloofden Amerikaanse vrouwen dat meer geld, een slankere lijn en meer zelfvertrouwen hun geluksgevoel een boost zou geven, terwijl vrouwen in Saudi Arabië de nadruk legden op religie en spiritualiteit alsook een betere opleiding.

De geluksfactor

De meeste landen waren het echter met de Amerikaanse vrouwen eens, en kozen voor een hoger salaris als dé doorslaggevende factor voor een gelukkiger leven.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.